Konyaspor 15. sıraya geriledi

Konyaspor 15. sıraya geriledi

Spor-Toto Süper ligde 7. hafta geride kaldı.. Lider Bursaspor’un ilk kez puan kaybettiği hafta da şampiyon adaylarından Fenerbahçe ve Trabzonspor kazanırken, Beşiktaş ve Galatasaray yenildi.

Kayserispor ve Karabsükspor çıkışını sürdürürken, dipte yangın erkene başladı.

Konyaspor, Başkent deplasmanında MKE Ankaragücü karşısında aldığı 4-1'lik yenilgiyle 6 puanda kalarak 15. sıraya gerilerken, lider Bursaspor ilk kez puana kaybetmesine karşın maç eksiğine rağmen 16 puanla liderlik koltuğunu korudu. Trabzonspor-Beşiktaş ve Fenerbahçe-Gençlerbirliği karşısında aldıkları galibiyetlerle zirveye bir adım daha yaklaştılar. Beşiktaş ile Karabük deplasmanından eli boş dönen Galatasaray ise bir adım geriledi. Kayserispor ve Karabükspor’un çıkışını sürdürdüğü ligde; ilk 7 sırayı 16 puanlı Bursaspor, 14’er puanlı Trabzonspor ve Kayserispor, 13’er puanlı Fenerbahçe, Beşiktaş ve Karabükspor ile 12 puanlı Galatasaray oluşturdu.

Ligin dibinde ise yangın erkene başladı. 2 puanla son sırada yer alan Kasımpaşa, Antalya deplasmanında da kaybederek yerinde saydı. Sivasspor ve Eskişehirspor’un 1’er puanla yetindiği 7. hafta da Konyaspor ise, Ankara deplasmanında aldığı farklı yenilgiyle 6 puanda kalarak 15. sıraya geriledi.

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında oynanan maçlardan 5'ini ev sahibi, 1'ini deplasman takımları kazanırken, ikisi golsüz olmak üzere 3 karşılaşmada beraberlikle sona erdi. Toplam 20 golün atıldığı haftada ene gollü karşılaşma 4-1 sonuçlanan Ankaragücü-Konyaspor maçı olurken, birden fazla golü ise, Kasımpaşa filelerini iki kez sarsan Antalyasporlu Tita attı. Süper ligde, geride kalan 7 hafta da Fenerbahçe 20 golle ene çok gol atan, Bursaspor ise 1 golle ene az gol yiyen takım olarak istatistiklere geçti. En az golü 4’er golle Gençlerbirliği, Gaziantepspor, Bucaspor ve Eskişehirspor atarken, en golü ise, 17 golle Kasımpaşa yedi. Eskişehirspor ve Kasımpaşa’nın galibiyetle tanışamadığı ligde, yenilgi almayan tek takım: lider Bursaspor.  

Spor Toto Süper ligde, 7. hafta da oynanan maçlarda hakemler 39 kez sarı ve 2 kez de kırmızı karta başvurdu. Antalyaspor-Kasımpaşa ve Büyükşehir Belediyespor-Bursaspor maçlarında 6’şar sarı kart çıkarken, kırmızı kartlardan nasibini ise Trabzonsporlu Teofilo ve Gençlerbirliği’nden Jedinak aldı.

LİGE BİR HAFTA ARA VERİLDİ

A Milli takımın, Avrupa şampiyonası elemelerinde Almanya ve Azerbaycan, Ümit milli takımında Fransa ve Belçika ile oynayacağı özele maçlar nedeniyle Spor Toto Süper lige bir hafta ara verildi. Süperi ligde 8. hafta maçları; 16-18 Ekim tarihlerinde oynanacak ve Konyaspor şampiyon adaylarından ve son haftaların formda takımı Fenerbahçe’yi konuk edecek. Kartallar, 9. hafta ise Antalya deplasmanına çıkacak. Süperi ligde 8. hafta maçlarının programı şöyle: Kasımpaşa-Trabzonspor, Gaziantepspor-Bucaspor, Eskişehirspor-İstanbul B.Ş.Bld. Spor, Galatasaray-MKE Ankaragücü, Bursaspor-Kardemir D.Ç. Karabükspor, Gençlerbirliği-Medical Park Antalyaspor, Beşiktaş-Manisaspor, Kayserispor-Sivasspor ve Konyaspor-Fenerbahçe.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum