Konya'nın tek şehir dergisi büyük ilgi görüyor

Konya'nın tek şehir dergisi büyük ilgi görüyor

Merhaba Şehir Dergisi, satış noktalarında büyük ilgi gördü. 10 TL'den satışa sunulan dergi, Konya'da en çok tercih edilen dergiler arasında yer aldı. Konya'nın tek şehir dergisi okurlarından da tam not almayı başardı.

2010 yılında Merhaba Gazetesi’nin ücretsiz eki olarak yayın hayatına başlayan, Konya’nın kültürel, sosyal ve sanat hayatına ciddi katkı sağlayan Merhaba Şehir Dergisinin 2020 Ağustos-Eylül (78. sayı) sayısı yayınlandı. Derginin yeni sayısında yine birçok özel dosya ve çalışma yer aldı. Bundan önceki sayılarında olduğu gibi bundan sonraki süreçlerde de kütüphanelerde baş köşede yer alacak olan Merhaba Şehir Dergisi, yeni yüzüyle okuyucularının karşısına çıktı. Merhaba Şehir Dergisi Ağustos-Eylül 2020 sayısı ile yeni bir format ve yeni bir heyecan ile okuyucularıyla buluştu. Dergi, Çizgi Kitabevi, Hüner Kitabevi, Mavigül Kitap Kırtasiye, Atlas Kitabevi, Nihle Kitap Kırtasiye 1 ve Nihle Kitap Kırtasiye 2 de satışa çıktı. Özel dosyaların yer aldığı dergi, satış noktalarında da büyük ilgi gördü.

BÜYÜK EMEKLERLE HAZIRLANDI

Merhaba Gazetesi ekibinin büyük emeklerle hazırladığı Merhaba Şehir Dergisinin 2020 Ağustos-Eylül sayısı çıktı. Birbirinden özel sosyal, siyasi, kültürel, sportif dosyaların ve çalışmaların yer aldığı Merhaba Şehir Dergisi, okuyucuların beğenisine sunuldu. Konya’nın önemli kültür ve sanat adamlarının yazıları yine sayıda da yer aldı. Yaşam haberleri, özel röportajlar, Konya tarihi ile ilgili kıyıda köşede kalmış araştırmalar, sağlık, spor, kültür ve sanat haberlerinin yanı sıra, gezi yazıları ve yaşam haberleri de okuyuculara aktarıldı.

ŞEHİRDE ÖNEMLİ BİR BOŞLUĞU DOLDURDU

Merhaba Şehir Dergisi, 10 yıl boyunca yaptığı sıra dışı yayıncılıkla sadece Konya’da yaşayanların değil, Konya dışında yaşayanların da ciddi şekilde ilgisini çekmeyi sürdürüyor. Merhaba Gazetesi ekibinin çıkardığı Merhaba Şehir Dergisi, şuan Konya’da çıkan tek şehir, kültür, sanat ve yaşam dergisi olma özelliğinin yanı sıra, dolu dolu içeriği, kaliteli tasarımı ve baskı kalitesiyle de Konya’da önemli bir boşluğu dolduruyor.

KONULAR AYRINTILARIYLA ELE ALINDI

Merhaba Şehir Dergisinin 78. sayısında tüm dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan, binlerce insanın hayatını kaybetmesine sebep olan Covid-19’un ilk günden bugüne seyri ele alındı. 70 yaşında olmasına rağmen çalışmaktan her daim zevk alan Çatlak Ustanın çorbalarının lezzetinin sırrı dergide yer aldı. Siyasi kategoride ise arşiv taraması ve derin bir araştırma yapılarak Konya’da gerçekleştirilen 6 Eylül Büyük Kudüs Mitinginin sonrasında yapılan ve tarihe kara bir leke olarak düşen 12 Eylül askeri darbesinde Konya’da neler yaşandığı kaleme alındı. Konya’nın şirin ilçesi Ahırlı’da kış hazırlığının başladığı, ilçe halkının yaptığı yöresel kışlık ürün hazırlığının bir gelenek olduğu dosyası da dergi içinde dikkat çeken özel çalışmalar içinde yer aldı. 1983 yılında Dünya Fair Play Büyük Ödülünü alan Konyalı İsmet Karababa, ödüle uzanan hikayesini ve hayatına etkisini Merhaba Şehir Dergisine anlattı. Yine Konya halkı, çoğunlukla yatırımlarıyla tanıma fırsatı bulduğu belediye başkanlarını da Merhaba Şehir Dergisi’nin yeni sayısında daha yakından ve farklı özellikleriyle tanıma imkanı bulacak. Bu kapsamda hazırlanan özel dosya ile Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, hayatını Merhaba Şehir’e anlattı. 1987 yılında Konya’da oynanan bir futbol müsabakasında yaşananlar ve zihinlere “Tavuklu maç” olarak kazınan olaylı 1987 sezonu da Konya’da ilk kez tüm ayrıntılarıyla Merhaba Şehir Dergisi’nde yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum