Konya'nın son kabadayısı Deccal hayatını kaybetti

Konya'nın son kabadayısı Deccal hayatını kaybetti

Konya'nın son kabadayılarından olan “Deccal” lakabıyla tanınan İhsan Atasagun hayatını kaybetti. Gariban babası olarak da bilinen İhsan Atasagun'un vefatı, sevenlerini derinden üzdü

Merhum İhsan Atasagun'un cenazesi, yarın Hacı Veyis Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınacak, cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Deccal'i Gazeteci Ali Sait Öge Merhaba Gazetesi'ne anlattı.

GARİBANLARA HEP SAHİP ÇIKARDI

Öge, “Deccal, kelimelerle anlatılacak bir insan değil” dedi. Deccal'in 90 yaşında vefat ettiğini aktaran Öge, “70'li yıllardan beri tanırım Deccal'i. Babam, ondan 5-6 yaş büyüktü. Aynı mahallede otururduk” şeklinde konuştu. Deccal'in iyiliksever biri olduğuna dikkat çeken Öge, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Eski otogarda büfeleri vardı. Camdan bakardı. Ne kadar gariban varsa çağırırdı. Doyururdu, biletini alırdı, gideceği yere gönderirdi.

366367568-767855071804930-8603903088925343393-n.jpg

ATASAGUN’U TÜM TÜRKİYE TANIRDI

Deccal'i sadece Konya tanımaz. Onu tüm Türkiye tanırdı. Deccal'in yardım ettiği kim varsa, namını gittiği yerlerde anlatırdı. Yardımseverdi. Babayiğit bir adamdı. Ahırlı, Akkise'liydi. Konya'nın son kabadayılarındandı. Delikanlı birisiydi. Son dönemlerde şoförü, doktoru da yanında gezerdi. Allah, rahmet eylesin.” Merhaba Gazetesi olarak merhuma Allah'tan rahmet diler, ailesine de sabr-ı cemil niyaz ederiz.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum