Konya'nın sağlık yatırımları gecikiyor

Konya'nın sağlık yatırımları gecikiyor

Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Atilla Kart, Numune Hastanesi ve Şehir Hastanesi'nin yapımını ve Bahri Dağdaş Araştırma Enstitüsü'nün akıbetini verdiği soru önergesiyle Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Atilla Kart, Numune Hastanesi ve Şehir Hastanesi'nin yapımını ve Bahri Dağdaş Araştırma Enstitüsü'nün akıbetini verdiği soru önergesiyle Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sordu. Konya’da sağlık hizmetlerinde tam anlamıyla kaosun yaşandığını belirten Atilla Kart, "Numune Hastanesi'nin devreden çıkması ve yeni inşaatın yapımındaki belirsizlikler sebebiyle, Konyalılar acil sağlık hizmetlerinden yararlanamaz hale gelmişlerdir. Meram Araştırma ve Tıp Fakülteleriyle, Selçuklu Tıp Fakültesi Konya’nın ihtiyacına cevap veremez haldedir. Hastane yapımında belirsizlikler var. Sağlık Bakanlığı 2010 yılında yapım ihalesinin tamamlanacağını ifade etmiş; bu süreç ve akabinde inşaat süreci birkaç kez aksamış, Sağlık Bakanının 23.01.2014 tarihli cevabına göre, 10 Ocak 2015 tarihinde inşaatın yapımının tamamlanacağı ifade edilmiş ise de; bu cevabın da gerçeklerle bağdaşmadığı ortaya çıkmıştır. Şu anda hastane inşaatında fiili bir gelişme yoktur. Hastahane yapımının 2017-2018 yılından evvel bitirilmesinin mümkün olmadığı görülmektedir" dedi.

ŞEHİR HASTANESİNİN YERİ DEĞİŞTİRİLSİN

Enstitüyle ilgili de açıklamalarda bulunan Kart, "Konya ile birlikte Karaman, Niğde, Aksaray'a da hitap eden, hastaların çok rahat ulaşabilecekleri bir konumda bulunan Numune Hastahanesi'nin yapımında hiçbir ciddi gelişme olmadığı halde; bu kez Bahri Dağdaş Araştırma Enstitüsü'ne ait 965 dekarlık bir alana Şehir Hastahanesinin yapımı için çalışmalar yapıldığına dair bilgiler kamuoyuna yansımıştır. Bu yöndeki bir girişim, icraat aşamasına ulaştığı takdirde; hiçbir şekilde kabul edilemez ölçülerde vahim sonuçlar doğacak ve kamu zararına yol açılmış olunacaktır. Şöyleki; Hastahane yapımı için talep edilen arazi; 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanununun 3. maddesi j bendinde belirtildiği gibi, birinci sınıf sulu mutlak tarım arazisi olup, Enstitünün en verimli arazisidir. Aynı yasanın 2 ve 4. maddelerine göre; tarım arazilerinin amaç dışı ve yanlış kullanımlarının önlenmesi, korumayı sağlayacak yöntemlerin oluşturulması gereği vardır. Esasen, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı da periyodik olarak yayınlamakta olduğu kamu spotlarında bu yönde mesajlar vermektedir" diye konuştu.

NUMUNE HASTANESİ ÇOK GECİKTİ

Numune Hastanesi'nin bir an önce bitirilmesini isteyen Kart, "Konya’nın ve bölgenin tarım üretimindeki konumu, tarımda ve tohumculukta artık bilimsel çalışmanın önemi gözönüne alındığında; 50 yıldan bu yana bilimsel çalışmalar yapan ve uluslararası alanda saygınlığı olan bir kurumun çalışmalarının aksatılması, milli çıkarlarımıza zarar vermek anlamına gelecektir. 'Şehir Hastanesi yapılmasın' diyen kimse yok. Şehir Hastanesi yapmaya çok uygun olan başka alanlar var. Bu konular ve uygun alanlar, muhtelif soru önergelerimizle Tarım Bakanlığına bildirilmiştir. Şehir Hastanesi'nden önce, Konya için acil bir sağlık sorunu haline gelen Numune Hastanesi'nin yapımı neden bir an evvel bitirilmez? Konya kamuoyunun ve meslek odalarının yakından takip ettiği bu konuyla ilgili olarak şahsınızı 'göreve davet' ediyorum" sözlerini kullandı.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.