Konya'nın resim kültürü zayıf

Konya'nın resim kültürü zayıf

58 yaşındaki emekli astsubay Tahsin Bay, çizdiği yağlı boya resimlerini Kule Site'de açtığı sergi ile resim severler ile buluşturdu.

58 yaşındaki emekli astsubay Tahsin Bay, çizdiği  yağlı boya resimlerini Kule Site'de açtığı sergi ile resim severler ile buluşturdu. Bay, “Keşke belediye bize bu konuda bir destek sağlasa da sanat merkezleri oluşturulsa. Bu konuda belediyeye birçok teklif sunduk ama hala gerekli çalışmalara başlanmadı”ifadelerini kullandı.

Emekli astsubay Tahsin Bay, hobi olarak resim çiziyor. Kızının eğitiminden dolayı İzmir'den Konya'ya gelen Bay, zamanının büyük çoğunluğunu 5 arkadaşı ile kiraladığı resim atölyesinde resim çizerek geçiriyor. Toplam 30 yağlı boya resim çalışmasının yer aldığı sergide konuşan Bay, “Sergide ağırlıklı olarak manzara resimleri yer almaktadır. Sergide bulunan resimlerin büyük çoğunluğu atölye çalışmaları ürünüdür. Atölyeye saat 12'de gelir, akşam 5'e kadar çalışırız. 5 emekli arkadaş ile bir atölye kiraladık, vaktimizi orada geçiriyoruz. İlgi çok olsa da Konya'da resim kültürü yok. Tek isteğimiz Konya'da bir sanat merkezinin olması. Ortaya konulan eserlerin orada yer alması bizler için daha avantajlı ve güzel olur. Bu konuda birçok kez isteklerimizi dile getirdik. Fakat hala bir çalışma yapılmadı. Konya'da ciddi anlamda sanat merkezi eksikliği bulunuyor. Bizim gibi sanat ile uğraşan insanlara değer verilmelidir. Alışveriş merkezleri sergi için ücret istiyor. Biz üzerimizdeki sorumlulukları azaltmaya çalıştıkça daha çok sıkıntılar ile karşılaşıyoruz. Bizlere sanatsal olarak kolaylıklar sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.