Konya'nın ilk ve tek yağlı pişicisi bu konumda hizmete açıldı! Sadece 10 lira

Konya'nın ilk ve tek yağlı pişicisi bu konumda hizmete açıldı! Sadece 10 lira

Konya'nın en meşhur geleneksel yiyecekleri arasında yer alan yağlı pişi, bu konumda vatandaşın damak zevkine sunuluyor. Konya'nın ilk ve tek yağlı pişi mekanı hizmete açıldı. 10 liraya yağlı pişi yiyebilirsiniz.

Konyalı esnaf Ahmet Gül, “Konyalı olarak biz hamur işini çok seviyoruz. Konyalının dişine hamur değdiği zaman karnı doyar” diyerek, pişi dükkânı açtı. 13 çeşit pişi yaptıklarını söyleyen Gül, şehirde bu işi yapan tek işletme olduklarını ifade etti.

manset-3.jpeg

Konyalıların özellikle kahvaltılarda olmazsa olmaz lezzetlerinden pişi, artık Konya'da satılıyor. Konya Adliyesi karşısında ve Meram'da hizmet veren Pişicim, 13 çeşit pişisiyle Konya halkının uğrak noktalarından biri oldu. Derin bir tavada, kızgın yağda arkalı önlü çevrilerek pişirilen pişi, Konya'da kandillerde komşulara, akrabalara dağıtılan bir lezzet olarak da biliniyor.

PİŞİLERİMİZ ANNE PİŞİSİNE BENZİYOR

Pişicim İşletme Sahibi Ahmet Gül, daha önce turizm sektöründe hizmet verdiğini hatırlatarak, 2 yıldır da pişi yapıp sattığını dile getirdi. Pandemi sürecinde turizm sektöründen el çektiğini, gıda sektöründe hizmet vermek istediğini aktaran Gül, Pişicim'i açtığını belirtti. Konya'da benzeri olmayan bir işi yapmanın mutluluğunu yaşadığını kaydeden Gül, “Pişi, Konya'ya özgü bir lezzet. Sadece Konya'dan değil, birçok şehirden müşterimiz var. İlgiden memnunuz. Evlerde de çok yapılan bir lezzet pişi. İnsanlar, Konya'da pişi satan işletmenin olduğunu duyunca şaşırıyor ve hoşlarına da gidiyor. Ailesinden ayrı görevlerinden veya eğitim hayatlarından dolayı Konya'da yaşayanlar, pişiyi yiyince 'Annemin pişisine benzemiş' diyor. Bu yorumlar, bizleri de çok memnun ediyor” şeklinde konuştu.

manset-1.jpeg

KONYALININ DİŞİNE HAMUR DEĞMELİ

“13 çeşit pişi yapıyoruz” diyen Gül, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnsanların damak tadına hitap edebiliyoruz. Adliye'nin karşısında hizmet veriyoruz. Bir de Meram Yeniyol'da Cadde Meram AVM'nin içindeyiz. Sade, patatesli, küf peynirli, krem peynir, sosisli, kaşar peynir, çikolatalı, kıymalı, sucuklu, pastırmalı, kavurmalı, zeytinli, helvalı pişi yapıyoruz. Konya'da en çok tercih edilen pişi küf peynirli ve kıymalı. Hepsinin alıcısı farklı. Fiyatlarımız 10 lira ile 34 lira arasında değişiyor. Pişi fiyatları, neredeyse simitle aynı. Bizim Adliye bölgesinde işçi, memur ve öğrenci fazla. Onların bütçesini de düşünmek zorundayız. İnsanlar daha çok yiyebilsin, karnını doyurabilsin diye fiyatları düşük tutuyoruz. Bunu yaparken de kaliteden ödün vermiyoruz. Herkesi bekliyoruz. Bol bol pişi yiyin. Konyalı olarak biz hamur işini çok seviyoruz. 'Konyalının dişine hamur değdiği zaman karnı doyar' düsturuyla bu işe devam ediyoruz.”

manset-2.jpeg

PİŞİ FİYATLARI ŞÖYLE:

Sade pişi: 10 TL
Patatesli pişi: 13 TL
Peynirli pişi: 15 TL
Küf peynirli pişi: 20 TL
Kaşarlı pişi: 20 TL
Zeytinli pişi: 18 TL
Çikolatalı pişi: 20 TL
Helvalı pişi: 20 TL
Kıymalı pişi: 30 TL
Sosisli pişi: 30 TL
Sucuk ve kaşarlı pişi: 30 TL
Pastırmalı ve kaşarlı pişi: 35 TL
Kavurma ve kaşarlı pişi: 35 TL

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum