Konya'nın her branşta takım var

Konya'nın her branşta takım var

Sporun her branşının yapıldığı Konya'da futbol başta olmak üzere diğer spor dallarının liglerinde de bir çok takımı bulunuyor.

Sporun her branşının yapıldığı Konya'da futbol başta olmak üzere diğer spor dallarının liglerinde de bir çok takımı bulunuyor. Konya'yı futbolda PTT 1. Ligde bu sezon ismi sponsorluğu ile birlikte adının başına Torku getirelen Konyaspor temsil ediyor. Bu sezon Torku Konyaspor ismini alan yeşil beyazlı ekip yıllardır  futbolda Konya ismini Türkiye'ye ve dünyaya duyuruyor. Daha önceki yıllarda futbolun zirve ligi olan Süper Ligde de mücadele eden yeşil-beyazlı ekip şanssız bir şekilde bu lige veda etmişti. Konyaspor  bu sezon tekrar Süper Lige çıkma mücadelesi veriyor. Futboldaki diğer bir temsilcimiz ise Anadolu Selçukluspor. Torku Şekerspor olarak  Spor Toto 2. Ligde Konya'yı temsil eden yeşil-beyazlı ekip  yeni sezonda Anadolu Selçukluspor ismi ile Konya'yı temsil etmeye devam edecek. Profesyonel futbol liglerinde bu iki ekibimiz Konya'yı temsil ederken Bu yıl 3. sezonu yaşanacak olan Bölgesel Amatör Futbol liginde ise 3 takımımız mücadle verecek. Sarayönü Belediyespor bu ligde 3. sezonunu yaşarken, Selçuklu Belediyespor ve Çatalhöyük Çumra Belediyespor ise 2. sezonlarını yaşayacak. Bu ligde daha önce Beyşehir Belediyespor ve Konya Gençlerbirliği takımları Konya'yı temsil etmişti.


BASKETBOLDA SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Futboldan sonra en çok takip edilen branşların başında gelen basketbolda da Konya'yı temsil eden takımlarımız bulunuyor. Erkekler Basketbol 2. Liginde Torku Selçuk Üniversitespor Konya'nın ismini basketbol branşında Türkiye'ye duyuruyor. Temsilcimiz Beko Basketbol liginde de mücade etmiş ancak şanssız bir şekilde bu lige veda etmişti. Sarı-mavili ekip Konya'nın basketbol heyecanı olarak 2. ligde mücadelesine devam ediyor. Basketbolda  mücadele veren diğer temsilcimiz ise Selçuklu Belediyespor. Mavi-beyazlı ekip Konya'yı 3. ligde temsil ediyor. Geçtiğimiz sezon 3.ligde Konya'yı mücadele eden bir diğer temsilcimiz ise Konyagücü takımıydı. Ancak kırmızı-beyazlı ekip yeni sezonda lige katılmama kararı aldı.
VOLEYBOLUN HER LİGİNDE  KONYA TAKIMI VAR
Futbol ve basketboldan sonra en fazla takip edilen takım oyunu olan voleybolun da her liginde Konya temsil ediliyor. Aroma Bayanlar 1. Liginde Ereğli Belediyespor yıllardır başarı ile mücadele ediyor. Bayanlarda mücadele eden Gençlikspor ise Konya'yı Voleybol 3. Liginde mücadele ediyor. Voleybol alanında Konya'nın ismini duyuran diğer temsilcimiz ise Seydişehir Belediyespor. Seydişehir ekibi Aroma Erkekler 2. Liginde mücadele ediyor. Sarı- siyahlı ekip 1. lige yükselme planları yapıyor. Voleybol Bölgesel Liginde ise 4 Konya takımı bulunuyor. Erkekler Bölgesel Liginde Emniyetspor, Akşehir Belediyespor ve Yenidoğanspor takımları mücadele verirken, bayanlarda ise İdealspor Konya'yı temsil ediyor. Daha önceki yıllarda Erkekler 1. Liginde Meram Belediyespor ve Diltaşspor Konya'yı temsil etmişti. Bu takımlardan Meram Belediyespor küme düştükten sonra ligden çekilmiş Diltaş ekibi ise 1 sezon mücadele etttikten sonra sponsor sıkıntısı yüzünden ligden çekilme kararı almıştı.  
HENTBOLDA TEK TAKIM SELÇUKLU BELEDİYE
Konya'nın hentbolda tek markası Selçuklu Belediyespor. Mavi-beyazlı ekip Konya'yı Hentbol 1. Ligi A Klasmanında temsil ediyor. Selçuklu Belediyespor bu ligde yıllardır başarı ile mücadele ediyor. Kadorosunda tamamen Konyalı sporcuları bulunduran Selçuklu Belediyespor genç kadrosuyla yeni sezonda Hentbol Süper Ligine yükselmeyi hedefliyor.
PEDALLAR 14 TAKIMLA MÜCADELE EDİYOR
Konya'nın ata sporu olarak nitelendirilen bisiklet branşında tam 14 takım mücadele ediyor. Bisiklet branşında şampiyonlar çıkaran Konya'yı Bisiklet KAP Liginde tam 14 takım temsil ediyor. Temsilcilerimizin isimleri şu şekilde: Özel İdarespor, Torku Şekerspor,  Selçuklu Belediyespor, Büyükşehir Belediyespor Karatay Belediyespor, Meram Belediyespor, Çatalhöyük Çumra Belediyespor, Gençlikspor, Yapıspor, Demirspor, Emniyet Gücü, Akören Kültürspor, Sanayispor, Nalçacıbpor ve Pınarellispor.
PEHLİVANLAR 2 TAKIMLA MÜCADELE VERİYOR
Konya'yı güreş minderlerinde iki takım temsil ediyor. Güreş 1. Liginde Büylükşehir Belediyespor ve Selçuklu Belediyespor Konya'yı temsil eden 2 takım. Bu ligde daha önce Şekerspor takımı da mücadele etmişti.


KONYA JUDODA 4 TAKIMLA TEMSİL EDİLİYOR
Konya Judo Süper Liginde Selçuklu Belediyespor takımı ile temsil ediliyor. 2. ligde ise yine Selçuklu Belediyespor ümit erkek takımı, Gençlikspor kız takımı ve Selçuklu  Judo Spor Kulübü bulunuyor.
SATRANÇTA 3 KULÜP ŞAMPİYONAYA KATILDI
Satrançta Kulüpler Türkiye şampiyonası Temmuz ayında Konya'da yapıldı. Söz konusu şampiyonaya Konya'dan 3 kulüp katıldı. Konya Erkin Spor Kulübü, SHÇEK Spor Kulübü, Konya Satranç ve Gençlik Spor Kulübü takımları satranç Süper Ligine yükselme mücadelesi verdi. Ancak temsilcilerimiz başarılı olamadı. Takımlarımız önümüzdeki yıllarda da Süper Lig mücadelesini sürdürecek.


BEDENSEL ENGELLİLER BASKETBOL VE FUTBOLDA MÜCADELE EDİYOR
Konya  ligi olan branşlarda en az bir takımını bulunduruyor. Bedensel Engelliler Basketbol ve Ampute Futbol ligi de Konya'nın takımının bulunduğu ligler arasında yer alıyor. Eski ismi ile Sakatlar İdmanyurdu şimdiki ismi ile Konya Engelliler Spor Kulübü  Bedensel Engelliler Basketbol 2. Liginde Konya'yı temsil ediyor. Ampute Futbol Liginde ise Konya'yı Konya Engelliler Gücü takımı temsil ediyor.
FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum