Konya‘nın Gazetesi Merhaba 51 yaşında

Konya‘nın Gazetesi Merhaba 51 yaşında

20 Ağustos 1969’da Ziya Tanrıkulu tarafından Türkiye’de Yarın adıyla yayın hayatına başlayan ve 1991 yılında isim değişikliğiyle yayın hayatına devam eden Merhaba Gazetesi 51 yaşında

Konya basının amiral gemisi Merhaba Gazetesi 51 yaşında. 20 Ağustos 1969 tarihinde Türkiye’de Yarın ismiyle yayın hayatına başlayan ve 1991’de isim değişikliğiyle yoluna devam eden Merhaba Gazetesi 50. Yaşında. 22 yıl Türkiye’de Yarın adıyla yayınlanan gazete, 15 Mart 1991 tarihinden itibaren adını Merhaba Gazetesi olarak değiştirdi. Gazetenin şu anki Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Tankut, İmtiyaz Sahibi ise Halid Şen’dir. Gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken, Spor Müdürü Ferhat Türkoğlu, İstihbarat Şefi ise Emre Özgül’dür.

AKADEMİK SAYFALAR MARKA OLDU

Merhaba Gazetesi 51 yıllık yayın hayatına Konya kültür hayatına önemli katkılarda bulunan çok sayıda eseri de kazandırdı. 15 yıl boyunca gazete bünyesinde haftalık “Akademik Sayfalar” çıktı. . Merhaba Gazetesi, Araştırmacı-Yazar Mehmet Ali Uz yönetiminde haftada bir yayınlanan Akademik Sayfalar Eki ile şehrin, bölgenin kültürüne önemli bir hizmette bulundu. Akademik Sayfalar eki Konya kültür ve sanat dünyası tarafından ciddi bir şekilde takip edildi. Konya’nın önemli kültür adamlarından Mehmet Ali Uz ve ekibi tarafından çıkarılan Akademik Sayfalar’da Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, Prof. Dr. Caner Arabacı, Prof. Dr. Haşim Karpuz, Ali Işık, Serdar Ceylan gibi önemli kültür adamları yazılar yazdı.

MERHABA ŞEHİR YENİ BİR SOLUK GETİRDİ

Konya’da dergiciliğe yeni bir soluk getiren Merhaba Gazetesi Merhaba Şehir dergisiyle de adından sıkça söz ettirdi. Merhaba Şehir dergisi Konya’da dergicilikte marka dergilerden biri haline geldi. Merhaba Şehir dergisi kısa sürede Konya’da aranan dergilerden biri haline geldi. Önemli dosya haberlerin, yurtdışı gezi yazılarının ve röportajların yer aldığı Merhaba Şehir Dergisi, Ağustos-Eylül 2020 sayısı ile yayın hayatına yeni bir formatta devam ediyor.

KONYA BASININDA ÖDÜLLERE ABONE OLDU

‘Anadolu’nun Gücü’ sloganıyla 18 Haziran 2005’ten itibaren kendi hizmet binasında faaliyete başlayan Merhaba Gazetesi, toplumun kendisine biçtiği misyonu yerine getirmeye, halkın nabzını tutmaya, devam etmektedir. Merhaba Gazetesi bugüne kadar Türkiye’nin önde gelen prestijli medya ödüllerini de almıştır. Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Konya Gazeteciler Cemiyeti ve Erdemli Belediyesi’nin düzenlediği yarışmalardan ödüllerle döndü. Türkiye’nin önde gelen prestijli medya ödüllerine abone olan Merhaba Gazetesi’nde başarı ve ödül almak bir gelenek haline geldi. Merhaba Gazetesi‘nin ödüllü intenet haber sitesi merhabahber.com, doğru ve güncel haberi okurları ile anlık olarak ulaştırmaya devam ediyor.

MERHABA GAZETECİLİK OKULU

Konya Basınında çeşitli kademelerde görev yapmakta olan pek çok değerli ismin yolu bu okuldan geçmiştir. Sadece yerel ve ulusal basın camiasında değil, Konya ve ülke yönetiminde, iş aleminde yer alan pek çok değerli insan da Merhaba Ekolünde haberci, köşe yazarı olarak bulunmuştur. Bu zenginlik ve ideallerin oluşturduğu birlikte bizi dinamik tutan, kararlı kılan temel unsurlardandır.

YENİ MEKÂNA MERHABA

2005 yılının başında Konya’nın işlek yollarından biri olan Sultanşah Caddesi kenarındaki eski binayı öz kaynakları ile alarak restore eden Merhaba, yeni binasında geleneksel motifleri ve çağdaş mimariyi birleştirdi. Merhaba, hizmet binası ile toplumsal bir mesaj veren ve kültürel işgale karşı duruşu temsil ediyor. Yürütülmekte olan bozundurma ve dönüştürme operasyonları ile dezenformasyon ve manipülasyonların yıkıcı etkilerine karşı güçlü bir yerel kalkan görevi üstlenen Merhaba, aynı zamanda bölgedeki yapılaşma ile ilgili de bir alternatif sundu.

MESUT TURAN

Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen'in 51. yıl ile ilgili yazısını okumak için tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.