Konya'nın Çumra ilçesini sokağa döken gözaltı kararı

Konya'nın Çumra ilçesini sokağa döken gözaltı kararı

Çumra’nın Kuzucu Mahallesinde yaşanan hırsızlık olayı devamında hırsızlık şüphelisi kadının “taciz” iddiası yüzünden mahalle sakinlerinden birinin tutuklanması vatandaşları sokağa döktü

Çumra’nın Kuzucu Mahallesinde yaşanan hırsızlık olayı yaşandı. Mahalle halkının hırsızlık şüphelilerini sulama kuyusundan hırsızlık yaparken, suçüstü yakalamasının ardından olay yerine Jandarma ekipleri geldi. Mahalle halkı hırsızlık şüphelilerini jandarmaya şikâyet edince bir anda olay farklı bir boyut kazandı.

HIRSIZLIK ŞÜPHELİSİ KADIN “TACİZ EDİLDİM” DEDİ

İddialara göre; köy halkının jandarmaya şikayet edeceğini hırsızlık şüphelisi kadın ‘Eğer şikayet ederseniz bana taciz ettiniz şeklinde beyanda bulunurum’ dedi. Köy halkı kadın şüphelinin tehditlerine rağmen jandarmaya şikayette bulundu. 

whatsapp-image-2022-04-21-at-11-04-39.jpeg

MAHALLE HALKINDAN BİR KİŞİ TUTUKLANDI

Jandarmanın olay yerine gelmesinin ardından ‘taciz edildim’ iddiasında bulunan hırsızlık şüphelisinin ifadesini dikkate alan güvenlik güçleri, köy halkından bir kişiyi gözaltına aldı. Hırsızlık şüphelisi kadın ise serbest bırakıldı.

MAHALLE SAKİNLERİNDEN ADALET ÇAĞRISI

Yaşananlara tepki gösteren ve hırsızlık şüphelisinin iftira attığını savunan mahalle halkı, Çumra İlçe Jandarma Binası’nın önünde toplanarak gözaltına alının köylünün serbest bırakılmasını istedi. 
Sabah saatlerinde Çumra Hükümet Konağı önünde bir araya gelen Kuzucu Mahallesi sakinleri, yaşanan olaya tepki gösterdi. Vatandaşlar, Gazi Caddesi’ni ve Hükümet Caddesini trafiğe kapattı. Alkışlarla alınan gözaltı kararını protesto etti. 

DÖRT TANE HIRSIZI BAŞIMIZA ÇIKARDINIZ

Gözaltına alınan şahsın yakınları ve Çumralılar “Adalet istiyoruz. Hırsızlık şüphelisi bir kadının ifadesiyle hiçbir suçu günahı olmayan bir kişi tutuklandı. Çumra halkı ve mahallelerinden gelen vatandaşlarımız suçlanan kişi adalet istiyoruz. Böyle bir kara olamaz. Umarım bu yanlıştan dönülür” dedi.
Hasan Ali Ersöz isimli vatandaş “Çumramıza ve halkımıza yapılan bir darbedir. Bizim şahitlerimizi kimse dinlemedi. Dört tane hırsızı başımıza çıkardılar. Korkudan kuyumuzu çalıştıramıyoruz. Çiftçilerden ne istiyorsunuz? Tüm halkımızı buraya davet ediyorum” diye tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum