Konya'nın çehresi değişiyor

Konya'nın çehresi değişiyor

Mart ayında başlatılan Alaaddin çevresinde cephe sağlıklaştırma çalışmasının ilk etabının yüzde 50'den fazlası tamamlandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda İller Bankası hibesi ile şehrin önemli merkezlerinden olan Alaaddin Tepesi çevresindeki binalarda tarihi dokuya uygun şekilde cephe sağlıklaştırma çalışmaları sürüyor. Çalışmalar ilerletildikçe bölgede çok daha güzel görüntüler ortaya çıkıyor. 60 bağımsız bölümde iş yerlerinin cephelerini iyileştiriliyor. Proje en kısa sürede tamamlanarak, Alaaddin Caddesi’ndeki tüm binalar Selçuklu başkenti olan Konya’ya yakışır bir hale getirilmek isteniyor.

PROJE ESNAF RIZASIYLA BAŞLADI

Proje, bölgede en az rahatsızlık verilerek tamamlanmak isteniyor. Ayrıca bu proje bölgedeki esnafın gönül rızası ve desteği alınarak yürütülüyor. Büyükşehir Belediyesi, burada yaptığı çalışmayı kendine referans alarak, önümüzdeki süreçte yeni yerlerin sağlamlaştırma çalışmasını yapmayı da düşünüyor. Bölgede ilk etapta 12 bina, 60 bağımsız bölüm, ikinci etapta ise 40 binanın cephe rehabilitasyonu bölgenin tarihi dokusuna uygun şekilde yürütülecek.

İKİNCİ ETAP İHALE AŞAMASINDA

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İki bölümden oluşan projede ilk etap çalışmalarının yüzde 50’sinden fazlası tamamlamış durumda. Birinci etabı en kısa sürede bitirip ikinci etaba hemen başlamayı planlanıyor. İkinci etap, ihale aşamasında. Proje, bölgeye en az rahatsızlık verilerek ve en kısa sürede bitirilecek. Bu projeyle Konya'nın çehresi değişecek.”

4-1.jpg

BAKAN KURUM'A TEŞEKKÜR EDİLDİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, projenin hayata geçmesinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un ciddi katkılarının olduğunu söyledi. Altay, Kurum'un Konya’nın bütün projelerinin yanında olduğunu da dile getirerek, kendisine teşekkür etti.

İLK ETABIN MALİYETİ 6.5 MİLYON LİRA

Ayrıca projenin ilk etabında 12 binada 60 bağımsız bölümün dış cephe düzenlemesi yapılırken, ikinci etapta da 40 binanın cephesi tarihi dokuya uygun şekilde yenilenecek. Projenin ilk etabının maliyeti ise 6.5 milyon lira.

4-2.jpg

VATANDAŞ ESKİ GÖRÜNTÜDEN RAHATSIZDI

Cephe sağlıklaştırma çalışmasını desteklediğini söyleyen Konyalı vatandaşlar da eski görüntünün Anadolu Selçuklu Devletine uzun yıllar başkentlik yapmış Konya'ya yakışmadığını dile getirdi. Konya'nın aynı zamanda bir turizm başkenti olduğunu söyleyen vatandaşlar, “Şehrimize yerli yabancı turistler geliyordu. Konya'nın merkezini o halde görmeleri doğru değildi. Şehrimize yakışmayan bir görüntü vardı. Çalışma kararı çok doğru oldu. Çalışmalar ilerledikçe, çok daha güzel görüntüler ortaya çıkıyor. Çalışmanın tamamı sonlanınca çok daha güzel görüntülerin ortaya çıkacağını umut ediyoruz. Bırakın turistleri o kötü görüntüden biz bile çok rahatsızdık” şeklinde konuştu.

MUSTAFA ÜNÜVAR

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum