Konya'nın bunaltıcı sıcaklardan kurtulmasına daha çok var!

Konya'nın bunaltıcı sıcaklardan kurtulmasına daha çok var!

Konya'da bunaltıcı sıcakların hangi tarihe kadar devam edeceği belli oldu. Yetkililer vatandaşı sıcak havada dışarı çıkmamaları hususunda uyarıyor.

Türkiye genelinde etkili olan aşırı sıcaklar Konya'da da kendini hissettiriyor. Şehir genelinde hava sıcaklığı son haftalarda 35 derecenin üzerinde seyrediyor. Konyalılar uzun süren sıcak hava dalgasına alışkın olmadığı için bu süreçte ciddi sıkıntı yaşıyor.

konya-sicak.jpg

Akşam saatlerinde piknik alanlarına akın eden vatandaşlar bu yöntemle serinlemeye çalışıyor. Vatandaşın en çok merak ettiği ise aşırı sıcakların ne zaman sona ereceği. Meteoroloji tahmincilerinin analizlerine göre Konya'nın bunaltıcı sıcak hava dalgasından kurtulmasına daha çok zaman var.

asgiri-sicak-hava.jpg

Son değerlendirmeler dikkate alındığında Konya'da 40 dereceye yaklaşan sıcaklıklar daha iki hafta devam edecek. 15 günlük hava tahmin raporuna göre hava sıcaklığı 20 Ağustos tarihinden itibaren kademeli olarak düşüşe geçecek.

konya-yaniyor.jpg

23 ve 24 Ağustos tarihlerinde en yüksek sıcaklığın 31 derece olması bekleniyor. Hava sıcaklığının düşeceğini öğrenen vatandaşlar ise bu durumu sevinçle karşılıyor.

15 GÜNLÜK TAHMİN:

adsiz.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.