Konya'nın bu ilçesi il olabilmek için Ankara'ya yürüyecek! Mesafe 418 kilometre

Konya'nın bu ilçesi il olabilmek için Ankara'ya yürüyecek! Mesafe 418 kilometre

Konya'nın bazı ilçeleri il olmak istiyor. Bunlardan Ereğli ilçesi Ankara'ya yürüme kararı aldı. Ereğli'de yaşayan yüzlerce kişi Ankara'ya il olmak için yürüyecek.

Konya ve Türkiye genelinde onlarca ilçenin il olabilme ihtimali var. Uzun süredir tartışılan konuyla ilgili Konya'da ismi en çok geçen ilçe ise Ereğli.

il-eregli.jpg

Nüfus ve olanaklar bakımından oldukça gelişen Ereğli'nin il olup olmayacağı merak ediliyor. Konya merkeze en uzak ilçelerden birisi Ereğli olduğu için il olabilme potansiyeli var.

il-olacak-eregli.jpg

Konuya ilişkin defalarca iddialar ortaya atılsa da Ereğli halkı umduğunu bulamadı.

Son olarak CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Konya Ereğli İlçe Başkanı Nejat Türktaş, Ereğli'nin il olabilmesi için farklı bir eylem başlattı. Bu kapsamda Ereğli ilçesinden Ankara'ya yürüyüş başlatılacak. Ereğli'den Ankara'ya mesafe ise 418 kilometre.

ileregli-il.jpg

Söz konusu yürüyüş eyleminin detaylarının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. Nejat Türktaş Ereğli’nin iL olabilmesi için Ereğli’den başlayarak Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yürüyecek. Yürüyüşün sloganı ise 'EREĞLİ İL OLSUN' şeklinde belirlendi.

eregli-il.jpg

Türktaş, “Ulusal basında günlerdir il olmaya aday ilçeler tartışılırken görüyoruz ki Ereğli’nin adı bir var bir yok. Büyük bir özlem duyduğumuz illik konusu beş-altı yorumcu ve bir kaç sunucunun eline kalamaz. Artık Ereğli olarak sesimizin çok daha fazla ve bir olarak çıkması gerektiğine inanıyorum. Kaybedecek zamanımız yok. Bu yürüyüş Ereğli’nin il olabilmesi içindir. Bu yürüyüşe tüm Ereğli halkını davet ediyor ve desteklerini bekliyorum. Yürüyüş programını ilerleyen günlerde basın açıklamasında halkımızla paylaşacağım" ifadelerini kullandı.

Merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum