Konyalıların dilindeki dua: Allah bugünleri tekrar yaşatmasın

Konyalıların dilindeki dua: Allah bugünleri tekrar yaşatmasın

Tümosan Konyaspor taraftarı geride kalan kabus sezon için “Allah Konyaspor’a bugünleri bir daha yaşatmasın” diyerek dua etti

Konyaspor 2023-2024 Sezonunu büyük bir hayal kırıklığı ile tamamladı. Yeşil-beyazlı takımın taraftarları sezon boyunca bir çok kabusla mücadele etti. Takımın yanlış yönetimi, transferler alınan sonuçlar ve sonunda kümede kalma adına yaşanan can pazarı Konyaspor taraftarına çok büyük çileler yaşattı.
Yeşil-beyaz sevdalıları ligin son maçında da takımlarının bir başka maçın sonucunda ligde kalmasına buruk bir sevinçle tepki verdiler
KABUS SEZONDA NELER YAŞANDI
Konyaspor, Trendyol Süper Lig'de 2023-2024 sezonunu 41 puanla 16. sırada tamamladı. Yeşil-beyazlılar, sezon boyunca 9 galibiyet, 14 beraberlik ve 15 mağlubiyet aldı. Takım, rakip filelere 40 gol gönderirken, kendi kalesinde 53 gol gördü. Konyaspor bu sezonda 3 genel kurul yapıp 4 hoca değiştirdi.
FATİH ÖZGÖKÇEN GÖREVİ KONGRE İLE BIRAKTI
Konyaspor’da kabus sezonun başlangıcında Başkan Fatih Özgökçen yapılan genel kurul ile görevine devam etti. Ancak takımın kötü gidişatı ve camianın büyük tepkisi üzerine görevi bırakmak zorunda kaldı. Son yapılan kongrede aday olmayan Özgökçen görevini Ömer Korkmaz’a bıraktı.
BİR SEZONDA 4 HOCA ÇALIŞTI
Konyaspor’da geride kalan kabus sezonunda 4 hoca değişikliği yaşandı. Stanojevic ile başlayan hikaye, Hakan Keleş, Fahrudin Ömerovic ve sportif direktör Ali Çamdalı’nın teknik direktör olmasıyla sona erdi
ALEKSANDAR STANOJEVİC DÖNEMİ
Konyaspor, sezona Sırp teknik direktör Aleksandar Stanojevic yönetiminde başladı. İlk 4 haftada 4. sıraya kadar yükselen takım, bu süreçte 2 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. Savunma hattı sadece 2 gol yerken, hücumda 5 gol kaydedildi. Ancak, Stanojevic ile devam eden 5 maçta sadece 1 puan toplayarak, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet yaşadılar.
HAKAN KELEŞ DÜŞÜŞÜ DURDURAMADI
Stanojevic'in istifasının ardından, Hakan Keleş teknik direktörlük görevine getirildi. Keleş yönetiminde oynanan 10 maçta Konyaspor, 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak 9 puan toplayabildi. Fenerbahçe'ye deplasmanda 7-1 mağlup olduktan sonra takım, 18. sıraya geriledi ve Keleş ile yollar ayrıldı.
FAHRUDİN OMEROVİC VE ALI ÇAMDALI
Bosna-Hersekli çalıştırıcı Fahrudin Omerovic ile sözleşme imzalayan Konyaspor, onun yönetiminde 11 maçta 2 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak 14 puan topladı. Bu dönemde 14 gol atan takım, kalesinde 13 gol gördü. Ancak, 34. haftada Sivasspor'a karşı deplasmanda alınan 1-0'lık mağlubiyetin ardından Omerovic ile de yollar ayrıldı.
Sezonun son bölümünde takım, Sportif Direktör Ali Çamdalı'ya emanet edildi. Çamdalı'nın yönetiminde Konyaspor, Fenerbahçe ve Kayserispor maçlarından beraberlik, Samsunspor karşılaşmasından galibiyet, Galatasaray karşısında ise mağlubiyetle ayrıldı. Bu süreçte 6 gol atan ve 5 gol yiyen takım, sezonu küme düşme hattının bir sıra üstünde tamamladı.
SAİT ÇELİK

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum