Konyalılara uzun aradan sonra yağmur müjdesi! Bu tarihe dikkat

Konyalılara uzun aradan sonra yağmur müjdesi! Bu tarihe dikkat

Konya'da sıcak hava dalgası yerini yağmura bırakıyor. Kent genelinde yağışın bu tarihte etkili olması bekleniyor.

Çöl sıcaklarının en çok etkilediği şehirler arasında yer alan Konya'da vatandaş bu yıl çok bunaldı. Kent genelinde son 100 yılın sıcaklık rekoru kırıldı. Termometrelerin 40 dereceyi aştığı şehirde vatandaş serinlemek için elinden geleni yaptı.

asiri-sicak-konya.webp

Özellikle akşam saatlerinde binlerce Konyalı serinlemek için kent genelindeki yeşil alanlara akın etti. En çok tercih edilen piknik alanları ise Meram Bağları, Sille Barajı ve Selçuklu Seyir Tepesi olarak kayıtlara geçti.

piknikci.webp

Seyir tepesine girmek isteyen insanlar uzun araç kuyrukları oluşturdu. Sıcak havanın ne zaman etkisini yitireceği merak edilirken müjdeli haberi meteoroloji uzmanları verdi. Edinilen bilgiye göre Konya'da yarın sağanak yağış bekleniyor.

yagmur-sel.webp

Uzun süredir Konya'da yağmur yağmadığı için söz konusu yağışın aniden bastırabileceği belirtiliyor. Bu yağışla birlikte kent genelinde hava sıcaklığının hissedilir derecede düşeceği söyleniyor.

hava-sicakligi-dustu.jpg

2 Eylül Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklığının 31 derece, en düşük hava sıcaklığının ise 18 derece olarak ölçüleceği tahmin ediliyor. 3 Eylül Pazar günü ise en yüksek hava sıcaklığının 26 derece, en düşük hava sıcaklığının ise 18 derece olarak ölçülmesi öngörülüyor.

Konya için güncel hava tahmin raporu:

adsiz.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum