Konyalılara kayak merkezi ve tramvay müjdesi!

Konyalılara kayak merkezi ve tramvay müjdesi!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konyalılara tramvay ve kayak merkezi müjdesi verdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bahar ve yaz dönemi boyunca gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Altay, “Ahşap kamu yatırımı olan, tanıtım ve karşılama merkezimiz sayesinde Çatalhüyük artık kusursuz bir arkeolojik alan olarak anılmaya başlayacak. Yapının halihazırda fiziki yapı ve çevre düzenleme çalışmalarını tamamlamış bulunuyoruz
İç kısımdaki teşhir ve tanzim alanındaki çalışmalar ise son aşamaya geldi. Türkiye'ye örnek kapsamlı tanıtım merkezimizi önümüzdeki haftalarda Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla açmayı planlıyoruz" dedi.

adsiz.jpg

YERKÖPRÜ'DE ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Yalnızca tarihi zenginliklerimize değil, doğal güzelliklerimize de en iyi şekilde sahip çıkmanın gayreti içerisinde olduklarını aktaran Altay, "Konyamızın eşsiz doğal güzelliklerinden biri olan Hadim'deki Yerköprü Şelalesi'nde herkes tarafından çok beğenilen, oldukça kapsamlı bir çevre düzenleme çalışmasını gerçekleştirdik. Üç etaptan oluşan düzenleme çalışmamız kapsamında ahşap köprü, ahşap yürüyüş yolları, piknik alanları, restoran gibi birçok sosyal donatı inşa ettik. Tüm etaplarıyla birlikte kırk dokuz milyon liraya mal olan çalışmalarımız sayesinde Yerköprü Şelalemizi inşallah önemli turizm merkezlerinden birisi haline gelecek. İlçemize ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" sözlerini kullandı.

KAYAK MERKEZİ İNŞA EDİLİYOR

Altay, "Konyamız kış turizmi açısından da potansiyeli olan bir şehir. Bu potansiyeli değerlendirmek için önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda Derbent ilçemizdeki Aladağ Kayak Merkezi bölgesini bir kayak merkezi haline getirmek ve bölge turizmini canlandırmak adına oldukça güzel bir tesis inşa ediyoruz” diye konuştu.

TRAMVAY MÜJDESİ VERDİ

Başkan Altay konuşmalarını şu şekilde tamamladı: "Şehrimizde raylı tramvay çalışmalarımız devam ediyor. Yakın zamanda tüm Konyalılara bir müjdemiz olacak. Çalışmalarımızı tamamladığımızda vatandaşlarımıza duyurusunu yapacağız. Konyamızın ulaşımını rahatlatmak için çalışmaya devem ediyoruz. Konya olarak öğrenci taşıma ücreti ile Türkiye’nin en ucuz ulaşımı sağlayan şehriyiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum