Konyalılara 84 yıldır etliekmek ve yağ somunu pişiriyorlar! Mekanın ismini bilmeyen yok

Konyalılara 84 yıldır etliekmek ve yağ somunu pişiriyorlar! Mekanın ismini bilmeyen yok

Şendağlı Etliekmek ve Yağ Somunu 84 yıldır Konya’da hizmet veriyor. İşletmeci Hakan Şendağlı, “Ata mesleğini yapıyoruz. Etliekmeğimiz ve yağ somunumuz çok lezzetlidir. Yağ somununa ilgi çok fazla” diye konuştu

Lezzetleriyle ünlü Konya'da gastronomi konusunda en çok öne çıkan iki lezzet etliekmek ve yağ somunu oluyor. Şehirde birçok noktada yöresel bu lezzetlerin satışı yapılıyor. Konya'da çok eski işletmeler de bulunuyor. Şendağlı Etliekmek ve Yağ Somunu da 84 yıldır bu kapsamda hizmet veriyor.

yag-somunu-2.jpg

Şendağlı Etliekmek ve Yağ Somunu İşletme Sahibi Hakan Şendağlı, 1939 yılından bu yana Şerafettin Cami karşısındaki dükkânlarında Konya'ya bu sektörde hizmet ettiklerini söyledi.

yag-somunu-1.jpg

Dedesi Ahmet Şendağlı'nın 84 yıl önce Konya'da etliekmek ve yağ somunu yaptığını, daha sonra babası Mehmet Şendağlı ile birlikte kendisinin bu işe devam ettiğini belirten Hakan Şendağlı, “Ata mesleğini yapıyoruz. Etliekmeğimiz ve yağ somunumuz çok lezzetlidir. Herkesi bu lezzeti tatmaya davet ediyoruz.

yag-somunu-3.jpg

Yağ somununa ilgi çok iyi. Gerek Konyalılardan gerekse de yerli ve yabancı turistlerden büyük bir beğeni alıyoruz. 84 yıllık bir lezzetiz. Etliekmek ve yağ somunu konusunda iddialıyız” dedi. Yağ somunu, sıcak pidenin içine konulan malzemelerle yapılıyor.

YAĞ SOMUNU NE KADAR?

Klasik yağ somunu: 95 TL
Sebzeli yağ somunu: 100 TL
Pastırmalı yağ somunu: 120 TL
Kavurmalı yağ somunu: 120 TL
Sucuklu yağ somunu: 120 TL
Atom yağ somunu: 140 TL

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum