Konyalılar sırf bu yüzden Cuma gününün tatil olmasını istiyor

Konyalılar sırf bu yüzden Cuma gününün tatil olmasını istiyor

Konyalılar, “İslama göre hareket ediyorsak, Müslüman bir ülkede yaşıyorsak, cuma günü tatil olmalı. Herkes namazını rahat kılsın” dedi

Cuma gününün Müslümanlar için düğün ve bayram günü olduğunu söyleyen birçok vatandaş, bu günün resmi tatil ilan edilmesini istedi. Konyalılar, “İslama göre hareket ediyorsak, Müslüman bir ülkede yaşıyorsak, cuma günü tatil olmalı. Herkes namazını rahat kılsın” dedi.

adsiz-001.jpg

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün geçtiğimiz hafta cuma hutbesinde çalışma saatlerinin cuma namazı saatlerine göre ayarlanması gerektiği ifade edildi. Konu, konuşulduğu günden bu yana sosyal medyanın gündeminden düşmüyor. Vatandaşların bir kısmı cuma günlerinin resmi tatil ilan edilmesini isterken, bir kısmı da karşı çıkıyor. Merhaba TV sokak röportajında bu konu vatandaşa soruldu. Çoğu Konyalı, cuma gününün resmi tatil ilan edilmesi gerektiğini dile getirdi.

'NAMAZ İÇİN ZORLUK ÇIKARANLAR OLABİLİYOR'

Sokak röportajında konuşan bir vatandaş, “İş yerleri genelde çalıştırdıkları işçilerine bu konuda zorluk çıkarıyorlar. Cuma namazına gitmek isteyenler oluyor. Patronlardan 'Çalışmak da ibadettir' diyenler oluyor. Bu sebepten dolayı cuma günleri resmi tatil olmalı” dedi. Cuma gününün Müslümanlar için mübarek bir gün olduğunu ifade eden bir başka vatandaş da şunları belirtti: “Çalışanların bazıları patronu, ustası izin vermediği için cuma namazına gidemiyor. Sonra Allah rızkını kesiyor o insanın. Cuma günü tatil olsa daha iyi olur. Ya tatil olsun ya da işletmeler o gün saat 11.00'de kapatılsın, 14.00'te açılsın. O gün, insanlar iki saat az çalışsa ne olur?”

adsiz.jpg

'CUMA MÜSLÜMANLARIN BAYRAM VE DÜĞÜN GÜNÜDÜR'

Bir başka vatandaş da “Cuma Müslümanların bayramı. Biz destekleriz. Cuma günleri tatil olmalı. Biz bunu söylediğimizde 'Laiklik elden gidiyor' deyip ayaklanıyorlar” diye konuştu. Sokak röportajında konuşan bir vatandaş da şöyle konuştu: “Cuma, Müslümanların bayram günüdür. O gün herkesin hazırlık yapması gerekir. Allah ve peygamber efendimiz 'Kim cumanın faziletini bilseydi, sürünerek gelirlerdi' diyor. Biz de cumayı çok sevdiğimiz için Allah bize emretmiş. Cuma günü bizim bayram, düğün günümüz. Tatil olursa daha iyi olur. Herkes cumasını rahat kılar. İşverenlerden çalışanına namaz izni vermeyenler var. Herkes o gün ibadetini rahat yapsın. Yahudinin, Hristiyanın pazarı tatil de bizim neden cuma günümüz tatil değil? İslama göre hareket ediyorsak, Müslüman bir ülkede yaşıyorsak, cuma günü tatil olmalı.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
29 Yorum