Konyalılar Hatay'da 100 çifti evlendirecek

Konyalılar Hatay'da 100 çifti evlendirecek

Konya İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Konya Şubesi, depremin yaralarını sarmak için Eylül ayı içinde düzenlenecek merasimle Hatay'da 100 çifti evlendirecek. Bu proje için ise Konyalılardan destek beklenecek

Konya İl Müftülüğü ve TDV Konya Şubesi, “Hatay'da yuvalar kuruyoruz, toplu düğün” projesi öncesi Bayır Diamond Otel'de bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge ve TDV Konya Şubesi Mütevelli heyeti katıldı. Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, “Malumunuz olduğu üzere 6 Şubat’ta ülkemiz,üsrın felaketi diye nitelenen elim bir deprem felaketi ile karşı karşıya kalmıştır. 11 İlimizde büyük bir coğrafyayı etkileyen bu depremlerde pek çok kardeşimiz hayatını kaybetmiş, pek çok kardeşimiz yaralanmış ve pek çok kardeşimiz de evini barkını işini aşını kaybetmiştir. Devletimiz ve milletimiz felaketin yaşandığı ilk günden itibaren el ele vererek olağanüstü bir gayretle felaketzede kardeşlerimizin yanında olmuş ve olmaya da devam etmektedir” dedi.

img-6172.jpg

DEVLETİMİZ BÜTÜN İMKANLARINI SEFERBER ETTİ

“Sizlerde takdir edersiniz ki; 85 milyon memleket evladı bu acıyı yüreğinde hissetmiş maddi manevi bütün imkanlarını seferber ederek yaraların sarılmasına, acıların dinmesine katkı sağlamıştır” diyen Öge, “Aziz milletimiz bütün azmi ve gayretiyle bende varım diyor ve var olmaya devam ediyor Elhamdülillah. Millet olma ve kardeş olma bilincinin nümûne-i imtisâl bir örneğini sergileyen büyük mlilletimiz; yüce Dinimizin telkinlenlerini kendine referans alarak bizi biz yapan değerleri baştacı yapmış, tarihte eşine az rastlanır bir yardımseverlik ve kardeşlik örneği ortaya koymuştur. Devletimiz maksimum düzeyde bütün imkanlarını bölgeye ve bölge halkına seferber etmiştir” şeklinde konuştu.

img-6175.jpg

KARDEŞLİK VE DAYANIŞMA RUHUNU GÜÇLENDİRECEĞİZ

Bu bağlamda Konya İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi olarak depremin olduğu ilk günden itibaren Konyalıların destekleriyle, ayni ve nakdi yardımlarla deprem bölgesine seferberlik ile yola koyulduklarını söyleyen Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, daha sonra şunları kaydetti: “ Devletimizin bizim uhdemize tevdi ettiği Hatay bölgesine 48 ekip olarak toplamda bin 124 personelimizi gönderdik. Maddi ve manevi yardımda bulunan hayırseverlerimizin de desteğiyle Konya İl Müftülüğü olarak elhamdülillah elimizden gelen gayreti gösterdik ve göstermeye de devam ediyoruz. Bugün burada deprem bölgesindeki kardeşlerimiz için planladığımız Hatay'da Yuvalar Kuruyoruz projesi ile depremde hayalleri yıkılan Hataylı depremzede gençlerimize umut olacak hayırlı bir müjdeyi vermek üzere toplanmış bulunmaktayız. Sevgili peygamberimizin (sav) 'Evleniniz çoğalınız ben ahiret günü sizlerin çokluğuyla iftihar edeceğim' hadis-i şerifinden ilham alarak yola çıktığımız bu projedeki hedefimiz; hayatın normalleşmesi, toplumda aile yapısının korunması, yaşanan deprem felaketi neticesinde hayalleri ve çeyizleri enkaz altında kalan gençlerimizin hayallerine kaldıkları yerden devam etmelerini sağlamak ve yaralarını sarmaktır.

Depremzede vatandaşlarımızın içinde bulunduğu ekonomik şartlar göz önüne alınırsa, Toplu düğün organizasyonlarının toplumda çok önemli bir yeri ve değeri olduğu görülecektir. Toplu düğün organizasyonları evlilik maliyetlerini ve evlenecek olan gençlerin yüklerini azaltacak kardeşlik ve dayanışma ruhunu da güçlendirmiş olacaktır.”

DESTEK İÇİN İBAN NUMARASI PAYLAŞILDI

Deprem bölgesi özelinde düşünüldüğünde toplu düğün ve çeyiz yardımının bölgede evlenmeye imkân bulamayan yüzlerce genç için umut ve gelecek olacağına dikkat çeken Öge, “Bunun için bizler toplu ilk düğün merasimimizi 16 Eylül 2023 Cumartesi günü deprem bölgesi Hatay Reyhanlı’da gerçekleştireceğiz” diye konuştu. Bu güzel projede 'benimde katkım olsun bu iyilik yarışında ben de varım' diyenlerin az çok demeyip katkı sağlayabileceklerini kaydeden Öge, son olarak şunları belirtti: “Hesap Adı: TURKIYE DIYANET VAKFI GENEL MERKEZI KONYA ŞUBESİ. IBAN: TR03 0001 0004 6100 0019 7567 28 Açıklama kısmına 'Evlilik ve Çeyiz Yardımı' yazılacaktır. Bu projelerin hayata geçirilmesinde ve geliştirilmesinde çok önemli katkıları bulunan Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfına, katkılarından ötürü proje ortaklarımız olan Hatay İl Müftülüğümüze, Türkiye Diyanet Vakfı Hatay Şubemize, Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubemize, Mehir Aile Derneğimize ve Reyhanlı Belediyemize teşekkür ediyorum. Bu güzel projelerin artarak devam etmesini, ülkemize hayırlar ve bereketler ihsan etmesini Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.”

HAMDİ BUĞUR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum