Konyalılar bu suyu doldurmak için 80 kilometre yol yapıyor! Hem şifalı hem lezzetli

Konyalılar bu suyu doldurmak için 80 kilometre yol yapıyor! Hem şifalı hem lezzetli

Konya'ya 40 kilometre uzaklıkta bulunan, Konya-Seydişehir yolu üzerinde lezzeti ve serinliğiyle ünlü Bulumya suyuna ilgi her geçen gün artıyor. Sadece Konyalılar değil, çevre şehirlerden bile Bulumya suyunu doldurmaya gelenler oluyor

Konya-Seydişehir yolunun 40. kilometresinde bulunan çeşmeden, lezzetli ve serin su akıyor. Konyalılar bu suyu doldurmak için git gel toplam 80 kilometre yol yapıyor. Adını bulunduğu bölgeden alan Bulumya suyu, dağdan geliyor.

thumbnail-img-3102-1024x768.jpg

Bulumya suyunu doldurmak için çeşmenin önünde uzun kuyruklar olurken, çeşmenin yanında bulunan markette su bidonları da satılıyor. Bulumya suyunu tatmak ve doldurmak için sadece Konya şehir merkezinden değil, farklı şehirlerden de buraya gelenler oluyor.

thumbnail-img-3098-1024x768.jpg

Ayrıca suyun şifalı olduğu da iddia ediliyor. İddialara göre su böbreklere çok iyi geliyor. Bir diğer iddiaya göre ise bu suyu içen artık başka bir suyu içemiyor.

thumbnail-img-3106-1024x768.jpg

Bulumya suyunun aktığı çeşmede hafta içi yoğunluk olsa da, hafta sonu daha kalabalık oluyor. Su doldurmak için çeşmenin önünde uzun kuyruklar oluyor.

thumbnail-img-3116-1024x768.jpg

BULUMYA SUYU ÇOK TEMİZ VE LEZZETLİ

Bulumya suyunu doldurmaya ve tatmaya gelen vatandaşlar, Merhaba Gazetesi'ne konuştu. Nurettin Özürk isimli bir vatandaş, “Buradaki su, şifalı bir su. Meram'a bağlı Erenkaya köyünün şifalı suyu. Su, dağdan geliyor.

thumbnail-img-3117-1024x768.jpg

Bu suyu içenin başka bir suyu içmesi mümkün değil. O kadar saf ve temiz bir su ki, çok lezzetli. Suyun bazı hastalıklara iyi geldiği de söyleniyor. Sadece Konya veya Türkiye'den değil, yurt dışından gelip bu suyu soranlar oluyor.

thumbnail-img-3114-1024x768.jpg

İnsanlar suyunu doldurup doldurup gidiyor. Çok soğuk bir su. Günün 24 saati çeşmede yoğunluk yaşanır. 15 yıldan beri bu yoğunluk devam eder” dedi.

thumbnail-img-3103-1024x768.jpg

BULUMYA SUYU SOĞUK AYRICA MİDEYİ ŞİŞİRMİYOR

11 yıldan beri Bulumya suyu doldurduğunu söyleyen bir başka vatandaş da şunları ifade etti: “Şifasını falan bilmem. Ancak uzun yıllardan beri buradan su dolduruyorum. Marka olduğu söylenen sularla bunu asla kıyaslamam.

thumbnail-img-3108-1024x768.jpg

Çok lezzetli bir su Bulumya suyu. Şişirmiyor insanı. Çok kaliteli.” 18 yıldır Bulumya suyu içtiklerini dile getiren bir başka vatandaş ise “Her zaman aynı kalite ve tadı alıyoruz sudan.

thumbnail-img-3089-1024x768.jpg

Bu suyu, Konya'nın en sıcak olduğu saatinde doldur, saatlerce ısınmaz. Aynı soğukluğunu korur. Çok çok uzaktan suyu doldurmaya gelenler var” şeklinde konuştu.

thumbnail-img-3095-1024x768.jpg

KAYSERİ'DEN GELEN VATANDAŞ: SUYU ÇOK ÖVDÜLER

Yurt dışında yaşayan, tatil için Konya'ya gelen, babası istediği için de Bulumya suyu doldurmaya gelen gurbetçi bir vatandaş da şu cümleleri kurdu: “Su çok güzel. Biz de içiyoruz. Bu suyu içen bir daha başka suyu içemez. Babama çay demliyoruz.

thumbnail-img-3091-1024x768.jpg

Başka su ile çay demlenince babam hemen anlar. 'Bana Bulumya suyu ile çay yapın' der. Babam için Konya merkezden Bulumya suyu doldurmaya geldik.” Eniştesinin tavsiyesi üzerine Kayseri'den Bulumya'ya su doldurmaya geldiğini söyleyen bir vatandaş da “Suyu çok övdüler. Gelip tatmak, su doldurmak istedim. Su çok serin ve lezzetliymiş” diye konuştu.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum