Konyalılar bu noktadan geçerken burnunu kapatıyordu! Şimdi doyasıya yiyorlar

Konyalılar bu noktadan geçerken burnunu kapatıyordu! Şimdi doyasıya yiyorlar

Konya'da eskiden vatandaşların burnunu kapatarak geçtiği noktada şimdilerde yoğunluk yaşanıyor. Konyalılar sakatatı çok sevmeye başladı.

Türkiye’de enflasyon sebebiyle yurttaşlar ekonomik sorunlarla boğuşuyor. Vatandaşlar et ürünlerini neredeyse tüketemeyecek duruma geldi. Et ürünlerine gelen zamlara rağmen Sakatat tüketilmeye devam ediyor. Osmas Sakatatçılık’ın sahibi Ayhan Bezirgancı, Sakatat’ın Konya’da kültür haline geldiğini öne sürdü. Kadınlar Pazarı olarak bilinen Melike Hatun Çarşısı’nda esnaflık yapan Osmas Sakatatçılık’ın sahibi Ayhan Bezirgancı, “Vatandaşlar daha önce buradan geçerken gözünü ve burnunu kapatarak geçerlerdi. Sakatat Konya’da şu anda sevilerek tüketiliyor” dedi.

adsiz-001.jpg

YENİ NESİL SAKATATI TANIMAYA BAŞLADI

Ayhan Bezirgancı, Konyalıların Sakatat’ı benimsediğini belirterek Konya’da bir kültür haline geldiğini dile getirdi. Bezirgancı, “Yıllardır rağbet görüyor. Eskiden Sakatat dendiği zaman insanlar tuhaf karşılarlardı. Biz 1995 yılından itibaren Melike Hatun Çarşısı’nda halk arasında ciğerciler sokağı olarak bilinen mekanımızdayız. Vatandaşlar daha önce buradan geçerken gözünü ve burnunu kapatarak geçerlerdi. Sakatat Konya’da şu anda sevilerek tüketiliyor. Yeni nesil Sakatat’ı tanımaya başladı. Doktorların tavsiyesi üzerine kelle paça çorbası tüketilmeye başladı. Çok sevilmeye devam ediyor. Eskiden Konyalılar Kebap ve Etliekmek fırınlarına çok rağbet gösterirlerdi. Şimdi bunlara Sakatat da eklenmiş bulunuyor. Bizler Konyalı vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Onların her zaman yanlarında oluyoruz” ifadelerini kullandı.

adsiz-002.jpg

ESNAFLAR ESKİSİ GİBİ KAR EDEMİYOR!

Sakatat fiyatlarının piyasaya göre uygun olduğunu dile getiren Bezirgancı, sözlerine şöyle son verdi: “Konya fiyatların yerinde durmuyor. Bizim fiyatlarımız bu piyasaya göre çok uygun. Dana Paça şu an 50 lira. Kuzu Paça 8 lira. İşkembe 40 lira. Dana Yüreği 100 lira. Önümüzdeki süreçlerde arz ve talep doğrultusunda zam veya indirim gelebilir. Et zammını etkileyen hayvan yemlerinin fiyatlarıdır. Hayvan yemine zam gelirse bu et fiyatlarını da etkileyecektir. Şu anda Türkiye’de eskisi gibi kar eden bulunmuyor. Hiçbir esnaf ‘ben kâr ediyorum’ diye konuşamaz. Bunu söyleyen yalan söylemiş olur. Bu piyasanın kötü olduğu anlamına gelir. İkinci önemli husus mazot fiyatları. Mazot fiyatları arttığı sürece sadece et ürünlerine değil her ürüne zam yapılır. Önü alınması gereklidir. Bunun için tedbirler alınmalıdır. Türkiye’de bulunan tüm ürünlerin fiyatlandırılması en uygun şekilde yani vatandaşın cebine makul şekilde düzenlenmelidir. Bunun için çalışma yapılması yurttaşlara rahat nefes aldırabilecek.”

ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.