Konyalılar bu kavşağı 2 dakika 40 saniyede dönüyor!

Konyalılar bu kavşağı 2 dakika 40 saniyede dönüyor!

Türkiye'deki en büyük dönel kavşak, Konya'da bulunuyor. Bin 250 metre uzunluğundaki Alaeddin Kavşağı, aynı zamanda Malezya'daki Putrajaya Kavşağı'ndan sonra, “dünyanın en büyük ikinci kavşağı” ünvanını da taşıyor.

Türkiye'deki en büyük dönel kavşak, Konya'da bulunuyor. Bin 250 metre uzunluğundaki Alaeddin Kavşağı, aynı zamanda Malezya'daki Putrajaya Kavşağı'ndan sonra, “dünyanın en büyük ikinci kavşağı” ünvanını da taşıyor. Kavşak, arabayla ortalama 2 dakika 40 saniyede dönülüyor.

kavsak-dunya.jpg

Konya'da birçok kavşak bulunuyor. Bu kavşakların birçoğu da ölüm saçıyor. Bu kazaların büyük çoğunluğu ise genellikle aynı yerlerde yaşanıyor. Ulukışla-Ereğli Karayolunun 35. kilometresi Ereğli Makas Kavşağı, Karaman Yolu Göbeği, Kulu Makası Kavşağı ve Yunak Kavşağı, trafik kazalarının en çok görüldüğü noktalar olarak kayıtlara geçiyor. Bu kavşaklar, Konya'nın ölüm kavşakları olarak adlandırılıyor. Konya'daki kavşaklar, genişliği ve büyüklüğüyle de adından söz ettiriyor. Bu kavşaklar arasında en dikkat çekeni ise Alaeddin Kavşağı oluyor.

iste-o-kavsak.jpg

BİN 250 METRE UZUNLUĞUNDA

Konya'nın simge merkezlerinden olan Alaeddin Tepesi, bir özelliğiyle insanları şaşırtıyor. Alaeddin Tepesi etrafı yıllar önce dönel kavşak şeklinde düzenlendi. Bu kavşak, kayıtlara “Türkiye'nin en büyük kavşağı” olarak geçti. “Dünyanın en büyük ikinci kavşağı” ünvanını da taşıyan kavşağın uzunluğu ise bin 250 metre olarak ölçüldü.

3-5-2.jpg

SANILANIN AKSİNE KAZA AZ OLUYOR

Konya'da kazaların büyük çoğunluğu genellikle kavşaklarda yaşanıyor. Konya, kavşaklarıyla ünlü bir şehir olarak biliniyor. Geniş kavşakları, Konya'yı diğer şehirlerden farklı kılıyor. Bunlardan bir tanesi de Alaeddin Kavşağı oluyor. Bu kavşakta bilinenin aksine çok daha az kaza oluyor.

KAVŞAĞI DÖNME SÜRESİ ORTALAMA 2 DAKİKA 40 SANİYE

Kavşağa giren birçok sürücü, kavşak için “Git git bitmiyor” yorumunu yapıyor. Kavşağa giren bir sürücü, 40 kilometre hızla ortalama 2 dakika 40 saniyede kavşaktan çıkıyor. Kavşakta 3-4 farklı noktada trafik ışıkları bulunuyor. Bir sürücünün kavşakta kırmızı ışıkta bekleme süresi de 8 ile 10 saniye arasında değişiyor.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum