Konyalı taksicilerden zam açıklaması: Birçok şehirden daha ucuza hizmet veriyoruz

Konyalı taksicilerden zam açıklaması: Birçok şehirden daha ucuza hizmet veriyoruz

Konyalı taksici Mustafa Kes, “Zamlara biz de üzülüyoruz. Bunun sorumlusu biz değil. Konya, yine birçok Anadolu şehrine göre tarife olarak daha ucuz” dedi

14 Mayıs'ta 18,75 lira mazotun litresi, 3 ayda 40 liraya dayandı. Benzin ve mazottaki artış, her ürüne doğrudan zam olarak yansıdı. Vatandaşın ulaşım maliyeti arttı. Konya'da son bir zam da taksi tarifesine geldi. Son 1,5 ay içinde taksi tarifesi iki kez zamlandı.

img-3718-1024x683.jpg

TAKSİCİ ESNAFININ MALİYETİ YÜKSELİYOR!

19 yıldır bu sektörün içinde olduğunu ifade eden Taksici Mustafa Kes, artan yakıt maliyetleri nedeniyle Konya'da taksi tarifelerinde değişikliğe gidildiğini hatırlattı. Zamma taksici esnafının da üzüldüğünü belirten Kes, “Zamdan ne vatandaşımız memnun ne de bizler memnunuz” dedi. Sektörde bir tek kalem ürüne zam gelmediğini, gider olarak 46 kalem ürünlerinin olduğunu ve bunların hepsine zam geldiğini aktaran Kes, “İstemeyerek de olsa taksimetremize zam yapıldı. 1 yıldır Konya'da taksimetre ücretlerine zam yapılmıyordu. Eski tarifeyle çalışıyorduk. 2023 yılının Temmuz ayında taksi tarifelerinde güncellemeye gidildi. Kilometre ücretimiz, o zamla beraber 15 lira oldu. 16 Temmuz sabahı da MTV'ye büyük bir zam yapıldı. Mazot, bugün 39 lirayı geçti. Bugün güncel kilometre ücretimiz 20 lira. 20 lira bizi bugün ancak kurtarıyor. Bizler de ev geçindiriyoruz. Biz, halkımızı mağdur etmedik. Yani bu zamların sorumlusu biz değiliz. Maliyetler yükseliyor. Bizim de tarifemizde değişiklik yapılması gerekti” şeklinde konuştu.

img-3714-1024x683.jpg

KONYA YİNE BİRÇOK ŞEHRE GÖRE UYGUN TARİFELİ

Taksici Mustafa Kes, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tüm meslektaşlarımızdan, nakliyecilerimizden, kamyoncularımızdan alınan ÖTV ve MTV'ye limanlarda gemilere verilen yakıtla doğru orantılı bir şekilde indirim yapılmasını istiyoruz. Devlet büyüklerimizden talebimiz budur.

img-3713-1024x683.jpg

Böyle bir uygulama hayata geçirilirse hem bizler mutlu oluruz hem de vatandaşımız mutlu olur. Vatandaşlarımızdan gerçekten anlayış bekliyoruz. Gerektiği yerde insanlarımıza biz de taksici esnaf olarak yardım ediyoruz. Girdi maliyetleri karşısında yapılan son tarife değişikliği de düşük kaldı aslında. Konya'da en kısa mesafe ücreti son güncellemeyle birlikte 60 lira oldu. Anadolu şehirleri içinde Konya, yine fiyatı en makul olan şehirlerden birisidir. İstanbul'da en kısa mesafe yolculuk 70 TL, Konya'da 60 lira. Normalde Konya'nın İstanbul'dan daha yüksek fiyata sahip olması gerekir. Nedeni de şu; İstanbul'da sirkülasyon, Konya'ya göre daha fazla. Konya'da da kısa mesafe en az 70 lira olmalıydı. Biz, taksiciler olarak halkımızın da, milletimizin de yanında olmaya devam edeceğiz. Esnafız biz. Girdi maliyetleri o kadar yükseldi ki araç alacak veya aracımızı değiştirecek durumda değiliz. Eskiyen araçlarımızı yenileyemiyoruz. Devletimizden ÖTV ve MTV alınmadan taksicilere özel bir elektrikli araç imkânı sunmasını talep ediyoruz. TOGG markamız çıktı. Taksicilere öncelik tanınıp, ÖTV, MTV olmadan araç alma imkânı sunulmalı.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum