Konyalı nakliye firması konkordato ilan etti!

Konyalı nakliye firması konkordato ilan etti!

Küresel ekonomik kriz nakliye sektörünü de vurdu. Son olarak Konya merkezde faaliyet gösteren nakliye firması konkordato ilan etti.

Küresel ekonomik krizin etkileriyle her gün yeni bir firmanın konkordato ya da iflas ilanı yayınlanıyor. Ticaret mahkemeleri tarafından yapılan bu duyuruları vatandaş yakından takip ediyor.

nakliye-3.jpg

Son yıllarda akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar en çok nakliye sektörünü olumsuz etkiledi. Bunun üzerine yedek parça maliyetlerinde artış ile vergi oranlarının yükselmesi de eklendi. Sonuç olarak ülke genelinde faaliyet gösteren çok sayıda nakliye firması zora girdi.

yakit-93993.webp

Borçları biriken bazı nakliye firmaları konkordato ilan ederek durumu kurtarmaya çalışıyor. Son olarak Konya'da faaliyet gösteren Cüşen Nakliyat, İnşaat ve Tarım Ürünleri Limited Şirketi konkordato ilan etti. Bahsi geçen bu firmaya 21 Ağustos 2024 tarihinden itibaren 3 ay geçici mühlet süresi verildi.

tir-3.png

Konya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi konkordato ilanını böyle duyurdu:

Davacı Cüşen Nak. İnş. Ve Tarım Ürn. Ltd. Şti. (V.N. 2160****) hakkında konkordato davası açılmış olup mahkememizin 21/08/2024 tarihli ara kararı ile davacı hakkında 21/08/2024 tarihinden başlamak üzere 3 ay süre ile geçici mühlet kararı ve ihtiyati tedbir kararı verilerek, geçici konkordato komiseri olarak Mali Müşavir Abdulkadir Çetin atanmıştır.
İİK'nun 288. maddesi gereğince geçici mühlet kararına karşı alacaklıların, ilandan itibaren 7 günlük kesin süre içinde dilekçe ile itiraz ederek konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığını delilleri ile birlikte ileri sürebilecekleri ve bu çerçevede Mahkemeden konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri ilan olunur.

Kaynak:Haber Merkezi