Konyalı müteahhitlerden boykot kararı

Konyalı müteahhitlerden boykot kararı

İnşaat sektöründeki girdi maliyetlerini boykot etmek için müteahhitler karar aldı. (İMKON) Meclis Üyesi Şaban Topal, “İş bırakacağız” dedi

Çimento fiyatlarının yüksekliğinden şikayetçi olan inşaat müteahhitleri, inşaatları durdurma kararı aldı. Boykot kararının tarihi, resmi olarak açıklanmadı. Çok zor şartlar altında çalıştıklarını ifade eden müteahhitler, bardağı taşıran son noktanın ise çimento fiyatlarındaki artış olduğunu söyledi. Müteahhitler, tüm uyarılara rağmen çimento fiyatlarının düşmediğini, bir kartel oluşturulduğunu ve bundan da rahatsızlık duyduklarını ifade etti. Eylem kararının ise müteahhitlerin büyük kısmı tarafından destek gördüğü dile getirildi.

BOYKOT KARARI ALDIK, TARİH NET DEĞİL

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Meclis Üyesi Şaban Topal, iş bırakma, boykot kararı aldıklarını belirtti. Çimentocuların bir kartel oluşturduğunu ve bu durumun da kendilerini ciddi şekilde rahatsız ettiğini söyleyen Topal, “Çimento, 14 liradan 25 liraya çıktı. Bu sorunu çözmek için konfederasyon olarak sosyal medya hesaplarımızdan yayınlar yapıyoruz. Bazı illerdeki başkanlarımızın hesaplarını askıya aldılar. Biz de boykot kararı aldık. Tarih belli değil. Ortada bir haksız kazanç var ve buna ses yükseltmek zorundayız” dedi.

ANLAYAMIYORUZ, BU ZAMLARIN SEBEBİ NE?

“Millet, bu fiyata nasıl daire alacak? İnsanlar artık eskisi gibi ev alamıyor. Her şey para değil. Yeri geliyor bizim de zarar ettiğimiz oluyor. Çimentocuların da biraz fedakârlık yapması gerekir” diyen Topal, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Anlayamıyoruz. Bu zamların sebebi ne? Çimento arttı. 90 liralık sunta, 400 lirayı gördü. 23 liraya yaptığımız laminat 65 liraya çıktı. Rica minnet zorla alıyoruz. Bunlar gerçekten güzel şeyler değil. Çelik kapı, 750 liraydı 2 bin liraya çıktı. A'dan Z'ye her şeye zam geldi. Malzeme yok. 250 sektör bizden istifade ediyor. Onlar da sorun yaşıyorlar. Milletin bu paralara ev alma şansı yok.”

adsiz.jpg

KONYALI VEKİLLERDEN DE DESTEK BEKLİYORUZ

Sektörde yaşanan sıkıntıların sürekli dile getirilmesine rağmen sorunlara bir çözüm üretilmediğinin altını da çizen Topal, son olarak şunları söyledi: “Sayın bakanın bu gidişata dur demesi ve gerekli tedbirleri alması gerekir. Bizim çabalarımız bu yönde. Sorunlarımızı ilgililere iletiyoruz. Konya Milletvekillerinden de destek bekliyoruz. Sanki sorunlarımız yukarıya tam iletilmiyor. Konyalı müteahhitler iş bırakacak. Benim de 6 şantiyem var, kapatacağım.”

İMKON’UN EYLEM KARARINA KONYA'DAN DA DESTEK

İMKON’un Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlara sektörden destek geldi. Başta Antalya, Urfa, Mersin, Malatya, Konya olmak üzere Anadolu’da iş yapan müteahhit dernekleri, alınacak kararda İMKON’un yanında olduklarını kendi twitter hesaplarından duyurdular. Anadolu Yapı Müteahhitleri Birliği’nden yapılan açıklamada da “Müteahhitler yalnız değildir. İMKON’A bağlı 5 federasyon ile 51 ildeki birliklerimizle bu haksız zamlara dur diyeceğiz. Rekabet Kurumu’nu göreve çağırıyoruz. Yüzbinlerce çalışanı ile 250 alt sektörün lokomotifinin felakete gittiğini görün artık” denildi.

KOMÜT BAŞKANI BULUT: HENÜZ NET BİR ŞEY YOK

Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) Başkanı Adem Bulut ise “Perşembe günü bir toplantı yapılacak. Orada karar alınacak. Boykot kararı konuşuluyor ama yapılıp yapılmayacağına dair henüz net bir şey yok” dedi.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum