Konyalı meşhur kasap iflas etti! Alacaklılar belli oldu

Konyalı meşhur kasap iflas etti! Alacaklılar belli oldu

Konya merkezli iflas eden firmalara bir yenisi daha eklendi. Kentte dev bir entegre tesise sahip olan kasap firması iflas etti. Firmadan alacaklı olanlar belli oldu.

Türkiye ekonomisindeki kötü gidişat devam ediyor. Küresel krize bağlı olarak birçok firma borç batağına saplandı. Bankalardan çekilen kredileri ödeyemeyen işletmeler çareyi konkordato ilan etmekte buluyor.

flas-yine.webp

KONKORDATO DİĞER FİRMALARI MAĞDUR EDİYOR

Konkordato yüzünden diğer alacaklılar ise mağdur oluyor. Bazı firmalar konkordato sürecini başarıyla tamamlıyor. Bazıları ise ödemelerini düzenli yapamadığı için iflas ediyor.

et-2.jpg

Sonuç olarak iflas eden firma sayısı her geçen gün artıyor. Türkiye'de 2023 yılına kadar işletmeler ayakta kalmak için büyük mücadele verse de 2024 yılında durum pek öyle olmadı. Son olarak iflas eden firmalara bir yenisi daha eklendi.

et-kasap-2.jpg

KONYA VE ALANYA'DA 25 BİN HAYVAN KAPASİTELİ TESİSLER KURDU

Konya ve Alanya’da 25 bin canlı hayvan kapasitesine sahip çiftlikleri bulunan dev firma iflas etti. 75 yıl önce kurulan firmanın iflası sektörde büyük yankı uyandırdı. 50 milyon dolara yakın yatırımlarla tesisler kuran firma nakit dengesinin bozulmasıyla zora girmişti.

entegre-1.jpg

İFLAS NEDENİYLE TASFİYE SÜRECİ BAŞLADI

Konya'da entegre et üretim tesisi kuran firmanın iflası herkesi üzdü. Konya 1. İcra Dairesi'nin ilanına göre Hacıince Et'in iflas nedeniyle tasfiye süreci başladı. Meram ilçesine bağlı Kaşınhanı Mahallesinde yer alan entegre et üretim tesisiyle ilgili iflas kararının detayları açıklandı. Buna göre iflas eden firmadan alacağı olanlar belli oldu.

et-1.jpg

Konya 1. İcra Dairesi tarafından yapılan duyuru şu şekilde:

zel-tasarim.png

Kaynak:Haber Merkezi