Konyalı işadamlarından Yemen’e okul

Konyalı işadamlarından Yemen’e okul

Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ANSİFED), hafta sonunda 186 kişilik bir grupla Yemen’e çıkarma yaptı.

Yemen gezisi ile ilgili bir değerlendirme yapan ANSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Yöndem, Yemen’e yapılan gezinin çok verimli geçtiğini ve katılanların çok ciddi şekilde etkilendiklerini belirterek, “Yemen, işadamlarımıza farklı bir bakış açısı kazandırdı ve ülkemizin sahip olduğu güçlü potansiyeli bir kez daha hatırlattı. Yemenle ülkemiz arasında ki ticaret durumumu şu anda zayıf. Bunun geliştirilmesine ihtiyaç var” dedi.  Yemen gezisine Kadın ve Aileden sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, AKP Konya Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu, Harun Tüfekçi, Abdullah Çetinkaya ve Ali Öztürk'ün yanı sıra üst düzey bürokratlar ve işadamlarından oluşan 186 kişi yer aldı.  Konya havaalanından özel bir uçakla Yemen’in başşehri Sana’ya giden Konya heyeti, iki gün boyunca burada çeşitli Türk okullarının temel atma ve mezuniyet programına katıldı.
Gezinin ilk gününde Başkent Sana’da arazisi yeni alınan eğitim kampüsünün temel atma atma törenine katılan Konya Heyeti, burada heyecanlı ve duygulu anlar yaşadı. Törene Yemenli yetkililer de büyük ilgi göstererek, Türk heyeti ile yakından ilgilendiler. Yüksek Eğitim Bakanı Salih Basura, “Bu kampüsün tamamlanmasının ardından Türk işadamlarının birde üniversite açmalarını bekliyoruz. Bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız” dedi. Bakan Selma Aliye Kavaf da burada yaptığı konuşmada, Yemen ile Türkiye arasındaki ilişkilerin Türk okulları sayesinde daha da geliştiğini belirtti.
KAMPÜS 4,3 MİLYON DOLARA MALOLACAK
Konuşmalardan sonra yapılan duanın ardından Kampüsün temeline Bakan Kavaf ve Konya Milletvekilleri tarafından ilk harç kondu. Okulun bulunduğu alan ve çalışma şartlarının zorluğu gezi heyetini etkiledi. Türk okulunun başkent Sana'da temeli atılan ve 8 bin 500 metrekarelik alana oturacak kampüsü 4,3 milyon dolara mal olacak. Bin öğrenci kapasiteli okulda, Arapça, İngilizce ve Türkçe eğitim verilecek. Yemen'de eğitim alanında ilk kez bu çaplı büyük bir proje gerçekleşmiş olacak.
Gezinin ikinci günü ise, başkent Sana’da bulunan Uluslararası Türk Koleji'nin mezuniyet töreni vardı. Türkiye'nin Sana Büyükelçisi Mehmet Dönmez, okulların iki ülke ilişkilerine katkısı ve Yemen'de Türkiye'ye dost nesiller yetiştirmekteki rolü nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Büyükelçi, iki ülke arasındaki tek eksiğin ticaret olduğunu kaydetti. Konuşmalardan sonra, okul öğrencilerinin okuduğu türkü ve şiirler, Konya heyetine duygu dolu anlar yaşattı. Mezun olan öğrencilerin heyecanı, Yemenli ailelere de heyecanlı anlar yaşattı. Konya heyeti, Yemen’in tarihi ve kültürel yerlerini gezdikten sonra Yemenli ailelere misafir oldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.