Konyalı iş adamı ihtiyaç sahibine hem dükkan hem ev verdi

Konyalı iş adamı ihtiyaç sahibine hem dükkan hem ev verdi

Konyalı bir iş adamının ihtiyaç sahibi aileye hem iş hem ev vermesi herkesi duygulandırdı. İşte dikkat çeken detaylar ve o süreçte yaşananlar.

Konya'da bir iş adamının ihtiyaç sahibi aileye hem ev hem iş yeri vermesi herkesi duygulandırdı. İşte yaşananların tüm detayları...

6 Şubat’ta yaşanan depremlerden sonra birçok insan evinden oldu. Tüm Türkiye tek yürek olup depremzede ailelere kucak açtı. Deprem sonrası Konya’ya gelen ayakkabıcı Ergün Doğan, “Konyalıların misafirperverliğini unutmayacağız” dedi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem 6 Şubat 2023’te tüm Türkiye’yi derinden etkiledi. Tüm dünyadan binlerce insanın yardım seferberliği başlattığı ve ‘Asrın Felaketi’ olarak nitelendirilen deprem 11 ilde büyük yıkıma sebebiyet verdi. 1 milyon 500 bin kişinin evsiz kaldığını ve 11 ildeki yurttaşlar Türkiye’nin çeşitli illerine göç etti. Depremzedelerin en çok tercih ettiği şehirlerden bir tanesi Konya oldu. Deprem öncesi Malatya’da esnaflık yapan ayakkabıcı Ergün Doğan, depremde hem evini hem işyerini kaybetti. Bunun üzerine Konyalı bir işadamı, Doğan ailesini Konya’ya davet ederek Konya Zafer Çarşısı’nda işyeri, Gödene’de ev tahsis etti. Ergün Doğan ise bu yardımı dükkanının camına afiş asarak Konyalılara minnetini gösterdi.

4-5-1024x683.jpg

AFİŞİ GÖREN DÜKKANA GELDİ

Konyalı bir işadamının yardımıyla dükkanını açtığını belirten Ergün Doğan, “Malatya’dan Konya’ya geldik. Depremden feci şekilde etkilendik. Hem evimiz hem dükkanımız yıkıldı. Konya’da yaşayan bir işadamı Konya Gödene’de bir yıllık kiramızı ödedi. Malatya’da yaptığımız ayakkabı ticaretini Konya’dan devam ettirmek için iş adamının kendisine ait olan dükkânı bizlere tahsis etti. Bizlerde minnet ve vefa borcumuzu göstermek için böyle bir afiş hazırladık. Afişten sonra dükkâna gelen Konyalılar isteyerek birden çok alışveriş yaptı. Bizlerde fiyatları uygun yapınca Konyalılar ilgisini asla eksiltmedi. Bunun üzerine Konyalının hoşgörülü olduğunu ve Hz. Mevlana’nın şehri olduğunu anladım. Afişi gören dükkâna geldi ve alışveriş yaptı. Bizler asla Konyalıların misafirperverliğini, hoşgörülüğünü ve vefasını unutmayacağız” şeklinde konuştu.

DEPREM GÜNÜ KIYAMETİN KOPTUĞUNU ZANNETTİK

Evinin ikinci depremde yıkıldığını dile getiren Doğan, “Enkaz altında teyzem kalmıştı. Onu çıkartana kadar başından ayrılmadım. Malatya’da zeminin kaydını gözlerimle gördüm. Bazı çocukların psikolojisinin bozulduğunu iyi biliyorum. O an çok kötü bir his. Herkesin öleceğini, kurtuluşumuzun olmadığını anladık. Çok şükür bizler kurtulduk. Evim yıkılırken 6 kişi vefat etti. Cenazeleri gördük. Her şey çok kötüydü. Bizlerin oradan kurtulması mucizeydi. Allah bir daha kimsenin memleketinin yıkıldığını görmesin” ifadelerini kullandı.

ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum