Konyalı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya toplumun takdirini kazandı

Konyalı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya toplumun takdirini kazandı

Konyalı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, göreve geldiği günden bu yana başarılı çalışmalara imza attı. Yerlikaya, toplumun büyük çoğunluğunun takdirini kazandı. Vatandaş, “Devlet adamı nasıl olunurmuş, gördük” dedi

3 Haziran 2023 tarih ve 2023/284 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile yeni kabine belli oldu. Kabineye Konyalı 4 bakan damga vurdu. Bu bakanlar arasında ise en dikkat çeken isim İçişleri Bakanlığı görevine atanan Ali Yerlikaya oldu. Kritik bir görev üstlenen Bakan Yerlikaya, göreve hızlı başladı. Ekibini kuran ve çalışmalar için kollarını sıvayan Yerlikaya, ideolojisi ve düşüncesi farketmeksizin toplumun büyük kesiminin beğenisini topladı. Muhalefetin de İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya destek olması dikkatlerden kaçmadı.

4-2.jpg

UYUŞTURUCU TACİRLERİNE GÖZ AÇTIRMIYOR

Bakan Yerlikaya, göreve geldiği günden bu yana uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor. Her gün Türkiye'nin farklı noktalarından operasyon haberleri geliyor. Yerlikaya, konuşmalarının birçoğunda "Zehir tacirlerine göz açtırmayacağız. Geleceğimiz olan gençlerimizi ve toplumumuzu zehirlemelerine izin vermeyeceğiz. Sizleri yakalayıp adalete teslim etmeye kararlıyız" ifadesini kullanıyor.

YERLİKAYA: CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIM

Sadece uyuşturucu tacirlerine değil, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, çetelere de nefes almıyor. Yine Türkiye'nin birçok noktasından “Çetelere operasyon düzenleniyor” haberleri geliyor. Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik operasyonların süreceğinin mesajını veriyor. Yerlikaya, bu konuda da “Hiçbiriniz yüce Türk adaletinden kaçamayacaksınız. Ülkemizin huzur ve güvenliği için canla başla çalışmaya devam edeceğiz” diyor.

4-3-ali-yerlikaya.jpg

'DEVLET ADAMI' YORUMLARI

Bazı sosyal medya hesapları, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı paylaşımlarıyla hedef alsa da Yerlikaya, toplumun saygınlığını kazandı. Yerlikaya için “Düşüncesini işine yansıtmıyor. Tam bir devlet adamı” yorumları yapılıyor. Vatandaşlar, Yerlikaya'nın çalışmasını, operasyonlarını destekliyor.

ALİ YERLİKAYA KİMDİR?

Ali Yerlikaya, 1968 tarihinde Konya'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Konya'da tamamladı.
1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi "Kamu Yönetimi" bölümünden mezun oldu. 1990-2003 yılları arasında Erzin, Felahiye, Derabucak, Hilvan ve Sarıkaya Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 2003-2004 tarihleri arasında İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği, Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürü, 2004-2007 tarihleri arasında Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. 13.12.2007 - 17.05.2010 tarihleri arasında Şırnak Valiliği, 23.05.2010 - 09.08.2012 tarihleri arasında Ağrı Valiliği, 17.08.2012 - 03.03.2015 tarihleri arasında Tekirdağ Valiliği, 05.03.2015 - 03.11.2018 tarihleri arasında Gaziantep Valiliği ve 26 Ekim 2018 - 3 Haziran 2023 tarihleri arasında İstanbul Valiliği görevlerinde bulundu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, evli ve dört evlat babasıdır.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum