Konyalı Eslem bebeğin tedavisi için sadece 6 milyon 600 bin TL lazım

Konyalı Eslem bebeğin tedavisi için sadece 6 milyon 600 bin TL lazım

SMA Tip2 hastası olan Konyalı 37 aylık Eslem Zümra Nilüfer bebek, hastalığın olumsuz etkilerini daha sert hissediyor. Eslem'in tedavisinin başlaması için sadece 6 milyon 600 bin TL'ye ihtiyaç kaldı 

Hastalığının ilerlememesi ve ABD’de tedavi olabilmesi adına sürekli kampanyalar yapılan doğuştan SMA Tip2 hastası olan Konyalı 37 aylık Eslem Zümra Nilüfer bebek, hastalığın olumsuz etkilerini daha sert hissediyor. Eslem için tedavi masrafının büyük bir kısmı toplandı. Tüm Türkiye’nin Merhaba Gazetesi’nin yaptığı haberden sonra tanıdığı doğuştan SMA Tip2 hastası olan Konyalı Eslem Zümra Nilüfer için tedavi umudu hala devam ediyor. Hastalığın Eslem üzerindeki olumsuz etkisi her geçen gün artıyor. Baba Hilmi Serkan Nilüfer, destek beklediklerini dile getiriyor.  SMA hastası çocuklar ve aileleri, tedavi masrafları için devletten ve vatandaştan destek bekliyor. Onlarca anne ve baba, yüksek ücretli tedavi masraflarını karşılayamadığı için çocuklarının gözleri önünde eridiğini söylüyor. Konyalı Eslem Zümra Nilüfer bebek de destek bekleyenler arasında. Doğuştan SMA Tip2 hastası olan minik Eslem, ZOLGENSMA tedavisi olarak yaşıtları gibi yürümek, koşmak ve en önemlisi de hayata tutunmak istiyor.  

2-5-1.jpg

ARTIK TÜRKİYE'NİN ÇOCUĞU OLDU

Ailenin uzun süredir verdiği mücadele devam ediyor. 2021 yılından bu yana yetkililere seslendiklerini, yardım kampanyası başlattıklarını ifade eden  baba Hilmi Serkan Nilüfer, “Eslem'i ne kadar erken tedavi için ABD'ye götürebilirsek, o kadar iyiydi” dedi. “Allah, kimseyi çaresiz bırakmasın” diyen Nilüfer, “Allah, hiçbir anne ve babayı evladıyla sınamasın. Allah, hiçbir anne ve babaya çocuğunun gözleri önünde erimesini göstermesin. Allah için bize yardımcı olun. Kızımın tedavisi için az çok demeden bize destek çıkın. Eslem, sadece bizim değil artık tüm Türkiye'nin çocuğu. Biz, Eslem için kermes açtık. Evimizdeki eşyaları satışa çıkardık. Bu süreçte çok güzel insanlarla tanıştık, desteğini gördük. Evlat mücadelemiz devam ediyor” şeklinde konuştu. 

2-4-2.jpg

YAKLAŞIK 7 MİLYON TL DAHA TOPLAYABİLİRSEK TEDAVİ BAŞLAYACAK

Eslem için düzenlenen kampanyanın son bulması için 26 bin 400 kişinin 250 TL veya 15 Euro vermesinin yeterli olacağını kaydeden baba Hilmi Serkan Nilüfer, konuşmasını şu cümlelerle noktaladı: “Ortalama 7 milyon TL'ye ihtiyacımız kaldı. Yaklaşık 7 milyon TL daha toplayabilirsek, kampanyamız yüzde 100 olacak. Yardım için valilik iznimiz var. Türkiye'nin farklı noktalarında Eslem için kampanyalar, programlar düzenleniyor. Hasan Kayabaş adına Iban numaramız ise şöyle: TR59 0004 6000 3388 8000 3461 43.” 

EMRE ÖZGÜL 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.