Konyalı doktorlar Haiti’ye gidiyor

Konyalı doktorlar Haiti’ye gidiyor

Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) tarafından organize edilen sağlık projesi çerçevesinde Konyalı gönüllü doktorlar depremin vurduğu Haiti’ye gidiyor.

Konya’dan iki sivil toplum kuruluşunun öncülüğü ve TİKA’nın koordinasyonuyla Haiti’ye gidecek olan gönüllü doktorlar, bölgede sağlık hizmetlerinde bulunacak.

TİKA yetkililerinden alınan bilgiye göre; 200 bine yakın kişinin hayatına mal olan depremin yaşandığı Haiti’ye ulaştırılacak insani yardımlar noktasında TİKA sivil toplum kuruluşlarını koordine etmenin yanında maddi destekte de bulunuyor. TİKA’nın amacının, bu bölgedeki yardıma muhtaç insanların yarasını sarmak ve aynı zamanda Türkiye’nin tanıtımını yapmak olduğu belirtilerek, “Geçmişte bu bölgelere yardım götüren ülkeler hep bir menfaat gözettiler. Ülkemizin menfaatsiz bir şekilde yardım götürmesi memnuniyetle karşılanıyor. Biz, bunu bir insanlık borcu olarak yapıyoruz. TİKA olarak sivil toplum kuruluşları ve doktorlarımızın değerli mesailerinden zaman ayırarak bu tür hayır işlerine zaman ayırmalarını ve yurtdışında ülkemizi tanıtacak projelerde yer almalarını önemsiyoruz. Her bir doktorumuza teşekkür borçluyuz” denildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.