Konyalı çocukların tercihi Spiderman değil Osmanlı padişahları oldu

Konyalı çocukların tercihi Spiderman değil Osmanlı padişahları oldu

Konya’da Uğur Kumru isimli esnaf, “Konyalı çocuklar Spiderman, Batman ve Barbie gibi hayali karakterlerle büyümesin” dedi, Osmanlı padişahlarının ve Hz. Mevlana’nın resminin olduğu çantaların üretimine başladı.

Son dönemlerde okul ve sırt çantalarında hayali karakterlerin baskısı arttı. Bu furyadan ötürü, birçok çocuğun spıderman, batman, barbie gibi karakterlere ilgisi arttı. Okulların açılmasına az bir süre kala alışveriş yapan velilerin çocuklarının isteğinden dolayı talebi yine bu çantalar oldu. Konya'da Uğur Kumru isimli bir esnaf ise çocukların tarihini ve ecdadını daha iyi tanıması, popüler kültüre yenik düşmemeleri amacıyla Osmanlı ecdat çantalarını üretmeye başladı. Kumru, “İlgi çok iyi” dedi.

ÇOCUKLARI HAYALİ KARAKTERLERDEN KURTARMAK İSTİYORUZ

Osmanlı ecdat çantalarının üretimine başladıklarını dile getiren Uğur Kumru, çocukları örümcek adam, batman gibi hayali karakterlerden kurtarmak istediğini ifade etti. 2 yıldır bu proje üzerinde kafa yorduklarını hatırlatan Kumru, 2 aydan bu yana da çanta satışına başladıklarını belirtti. Kumru, “Çocuklarımızın tarihini ve atalarını bilmesini amaçlıyoruz. Bazı çocuklarımız televizyon dizilerinden tarihini ve atalarını öğrenmeye çalışıyor ama yetersiz kalıyor. Bizlerin de bir şeyler yapması gerekir. Fedakârlıkla bu topraklar uğruna mücadele veren her atamızı tanımak, bilmek, anlatmak zorundayız. Biz de Osmanlı ecdat çantalarını üreterek, bir farkındalık oluşturmayı amaçladık. İlgi güzel” şeklinde konuştu.

adsiz-002.jpg

ÇANTALARIN ÜRETİMİ KONYA'DA YAPILIYOR

“Çanta fiyatları 300 TL bandında” diyen Kumru, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ancak biz bu işi para kazanmak için yapmıyoruz. Belki de bu iş için harcadığımız parayı, ayakkabı için harcasaydık, bugün kazandığımın 3 katını rahat kazanırdık. Ben, çocuklarımızın sırtında örümcek adamlı, batman veya barbie okul çantası gerçekten görmek istemiyorum. Bıktık gerçekten, yılgınlık geldi bu furyadan. Üretimi biz, Konya'da yapıyoruz. 81 il ve yurt dışına çanta gönderiyoruz. Kargo bize ait. Yurt dışına perakende satışımız yok. Sosyal medya hesaplarımızdan herkes bizimle iletişime geçebilir. Benim maslahım Fahrettin Osmanlı. Herkes beni bu isimle tanır. Sosyal medya hesaplarımda da bu ismi kullanıyorum. Herkes bu adres üzerinden bizimle iletişime geçebilir. Herkes buyursun gelsin, bekliyoruz. Adresimiz Aykent Ayakkabıcılar Sitesi 27. Sokak, 40 numara OS'SEL Ayakkabıcılık.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum