Konya ekonomisine ‘sis’ engeli

Konya ekonomisine ‘sis’ engeli

Yoğun sisten dolayı bazı uçuşlar iptal edildi, bazıları da rötar yaptı. Her kış döneminde yaşanan bu olumsuzluk şehrin kaderi haline geldi. TÜRSAB Konya BTK Başkanı Özdal Karahan, “Şehrin ekonomik kaybı fazla oluyor” dedi 

Konya'da sabah saatlerinde, kent merkezinde sis etkili oldu. Sis, trafiği aksattı, görüş mesafesini düşürdü. Ayrıca sabah saatlerinde bazı uçuşlar iptal olurken, bazı uçaklar da rötar yaptı. Vatandaş, yine büyük mağduriyetler yaşadı. Hz. Mevlâna'nın 749. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri döneminde yine bu mağduriyetlerin yaşanıyor olması, sorunun çözümünün gerekliliğini bir kez daha ortaya koydu. 

BAZEN 200-300 UÇUŞUN İPTAL OLDUĞU DÖNEMLER OLUYOR

TÜRSAB Konya B.T.K. Başkanı Özdal Karahan, konu ile ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Karahan, sis sonucunda oluşan olumsuzluğun sadece Şeb-i Arus törenleri döneminde değil, kış aylarında genel olarak yaşandığına dikkat çekti. Her kış, aynı manzaranın yaşandığını hatırlatan Başkan Karahan, “Bazen öyle oluyor ki, bir kış döneminde iptal edilen uçuş sayısı 200-300'ü geçiyor. Bu sorunun ivedilikle çözüme kavuşturulması gerekir” şeklinde konuştu. 

4-1-2.jpg

TURİZM VE SANAYİ SEKTÖRÜ ZORA GİRİYOR

“Sis sonucunda yaşanan her bir olumsuzluğun şehre ekonomik kaybı oluyor” diyen Karahan, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Konya, turizm kenti. Turizm gelirimiz artsın diye mücadele verirken, bu tarz olumsuz olaylar yaşanıyor. Sisten dolayı iptal olan uçuşların dönüşü turizm anlamında gerçekten olumsuz oluyor. Sanayi sektörünü de zora sokuyor uçuşların iptal olması, uçakların rötar yapması. İş görüşmeleri iptal oluyor. Bunların hepsi şehre ekonomik kayıp yaşatıyor.” 

4-3-2.jpg

UFAK TEFEK DOKUNUŞLARLA SORUN ÇÖZÜLEBİLİR

Daha önce Mevlana törenleri haftasında İran'dan gelecek uçuşların büyük kısmının törenler döneminde iptal edildiğini söyleyen TÜRSAB Konya BTK. Başkanı Özdal Karahan, hac ve umre zamanında da uçakların kalkmasına müsaade edilmediğini de ifade etmişti. Karahan, “Mevcut havaalanında küçük dokunuşlarla sorunlar çözülebilir. Ekonomik kaybın önüne geçmek için çalışmalar yapılmalı, adımlar atılmalı. Havaalanına ya yeni bir pist daha yapılmalı ya da bir pistin düzenlenmesi sağlanmalı. Havaalanındaki mevcut cihazlarında yenilenmesi gerekir. Böylelikle sorun da çözülmüş olur” dedi. 

SİVİL HAVAALANI PROJESİ HAYATA GEÇİRİLEMİYOR

Gerekliliği, her fırsatta konuşulan, ancak yıllar içerisinde somut bir adımın dahi atılamadığı Konya sivil havaalanı projesinde de bir türlü yol alınamıyor. Yıllardır konuşulmasına rağmen ve 2004 yılında yeri noktasında tartışmaların dahi kamuoyuna yansıdığı Konya'ya sivil bir havaalanı yapılamadı.  Turizmciler, şehrin turizm potansiyelinin artması için şehre bir sivil havaalanı yapılmasının gerekliliğini her defasında ifade ediyor. 

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum