Konya'dan Ortadoğu'ya kurabiye gidiyor

Konya'dan Ortadoğu'ya kurabiye gidiyor

Konyada kurabiye ve pasta üreten fabrika, internet ortamında alım taleplerini değerlendirerek Ortadoğu ülkelerine ihracata başladı

Konya’da kurabiye ve pasta üreten fabrika, internet ortamında alım taleplerini değerlendirerek Ortadoğu ülkelerine ihracata başladı.
1995 yılında Konya’da kurulan Hasat Pasta Arşel markasıyla el yapımı pasta, kurabiye üretimi ile faaliyet gösteriyor.
Fiili olarak ilk ihracatlarını Irak’ın kuzeyi ve Belçika’ya yaptıklarını belirten Hasat Pasta Genel Müdürü Ali Kızılcık, “E-ihracat portali turkishexporter.net’ten alım taleplerini takip ediyoruz ve ürettiğimizin yüzde 15’ini bu şekilde ihraç ediyoruz. Suudi Arabistan, Cezayir, Yemen, Sudan, Balkan ülkelerine ihracat yapıyoruz. İhracatta hızla yapılandırmaya gittik. Yeni üretim planlarımızda büyük ambalajlarla yaptığımız üretimlerimizi küçültüyor, yeni iki marka ile market tipinde üretime dönüştürüyoruz. Önümüzdeki ilk altı ayda ihracatımızı yüzde 50’ye çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.
Kızılcık, “Türkiye’de her üretici 2023 hedefi sayesinde kendisine bir hedef belirliyor. Bu hedef üreticilere cesaret veriyor, ihracata ilk adım atıp kısa zamanda ciddi büyüme kaydeden firmalar bizi cesaretlendirdi. Yeni yatırımlar ve projelerle iç piyasaya ve dış piyasaya üretimimizi dengeleyerek, hedeflerimizi büyülttük” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.