Konya'dan Kılıçdaroğlu’na tam destek

Konya'dan Kılıçdaroğlu’na tam destek

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, ''CHP'liler bütün örgütleriyle, sade vatandaşıyla hiçbir siyasi çıkar hesabına girmeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemektedir'' dedi.

Kart, partisinin İl Binası'nda düzenlediği basın toplantısında, gerçek bir milada şahit olduklarını, CHP'nin kendi dönüşümü içerisinde 1919 ve 1920'de olduğu gibi Türkiye'yi yeniden inşa etme misyonunu bir kez daha yerine getireceğini söyledi. Kılıçdaroğlu'na destek verilmesi gerektiğinin yeni bir söylem olmadığını ifade eden Kart, ''17 Eylülde TBMM çatısı altında Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verilmesi gerektiğini belirtmiştim. Bizim desteğimiz son yaşananlarla beraber ortaya çıkmış bir destek değildir'' diye konuştu. Kart, CHP'de yeni genel başkan seçilmesinin ardından sorunların bitmediğini dile getirerek, şunları kaydetti: ''CHP'de yanlış yönetim yapısından kaynaklanan temel sorunlar varlığını korumaktadır. Bu temel sorunların kökü 10-12 yıla dayanır. CHP'de örgüt yapılanmasında kadrocu ve temsil yeteneği olmayan kişiler yer almıştır. Kurultay kazanmaya yönelik örgüt yapısı oluşturulmuştur. Kabul etmek gerekir ki kurultay kazanma amacı ile kurulan halktan kopuk örgüt yapısı Ankara'da genel merkezdeki bazı odaklar tarafından desteklenmiştir. Biz falanın filanın adamı değiliz. Biz, genel başkanımıza da genel sekreterimize de parti kültürü içerisinde saygı duyarız. Sakat yönetim anlayışını temsil edenler bizim muhatabımız değildir. CHP'liler bütün örgütleriyle, sade vatandaşıyla hiçbir siyasi çıkar hesabına girmeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemektedir.''
CHP Konya İl Başkanı Orçun Güney Çalık da yaptığı yazılı açıklamada CHP İl Teşkilatı olarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediklerini açıkladı.
MUSTAFA AKÇA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.