Konya'dan Kıbrıs'a   Kültür Kervanı

Konya'dan Kıbrıs'a Kültür Kervanı

‘Tarihin İzinde, Konya'dan Kıbrıs'a Kültür Kervanı’ adlı etkinlikler dizisi Konya’da başladı. TYB Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu programları Karaman, Mersin Taşucu, Girne ve Lefkoşa’da da gerçekleştireceklerini dile getirdi

Türkiye Yazarlar Birliği'nin Kültür Bakanlığı himayesinde, TYB Konya Şubesi iş birligi ile düzenlediği ‘Tarihin İzinde, Konya'dan Kıbrıs'a Kültür Kervanı’ adlı etkinlikler dizisi Kıbrıs gazilerinin de katılımıyla TYB Konya Şubesi Karatay kültür evinde başladı.

KIBRIS BARIŞ HAREKATININ 50’NCİ YILI

Programın açılış konuşmasını yapan TYB Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu Kıbrıs'ta yaşayan Türklerin maruz kaldığı mezalimden kurtarılması için başlatılan Barıs Harekâtının 50. yılı münasebetiyle düzenledikleri programları Karaman, Mersin Taşucu, Girne ve Lefkoşa da icra edeceklerini söyledi. Açılışa telekonferans yöntemiyle katılan TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan da programda bulunan gazileri selamlayarak, Konya, Karaman ve Taşucu hattından Girne ve Lefkoşa'ya uzanan hatta icra edilecek etkinliklerin tarihe not düşme adına önemli olduğunu söyledi. 1974 Kıbrıs çıkarmasına katılan gazi M. Hikmet Akyer de çıkarmaya dair hatıralarını anlattı. Birliklerinde önce açlık ve susuzluğa alıştırıldıklarını söyleyen Akyer, "Komutanımız Kıbrıs'a çıkarmaya gittiğimizi gemide söyledi. Siperimiz bile yoktu. Dağın bir yamacında, diğerinde Rumlar vardı. Ateş edilmediği zaman sessizlikten tedirgin olurduk" diye konuştu.

PANELDE GERÇEKLER ANLATILDI

Zafer Karakuş'un başkanı olduğu panelde ise Prof. Dr. Bekir Biçer konumu itibariyle Kıbrıs'ın tarih boyunca büyük önem taşıdığını belirterek, tarihi gerçekleri ve zamanı iyi okumak gerekiyor" dedi. Panelin diğer konuşmacısı Prof. Dr. Kemal Kahraman da Kıbrıs çıkarmasına dair destanlardan örnekler verirken "Destanlar, kazanılmış zaferler kadar önemlidir. Zamanın ruhunu tarihe yansıtan eserler önemlidir" dedi. Program sonunda gaziler TYB Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu’na Türk bayrağı hediye ederken, gaziler ve günün konuşmacılarına da eski milletvekilleri Ahmet Sorgun, Prof. Dr. Ahmet Alkan ve Köseoğlu tarafından katılım belgesi verildi. Program sonunda gazilere ve programa katılan misafirlere Muharrem ayında gelenek olan aşure ikram edildi.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Kaynak:İbrahim Büyükeken

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.