Konya'daki pazarlarda fiyatlar düştü: Bereket yaşanıyor

Konya'daki pazarlarda fiyatlar düştü: Bereket yaşanıyor

Konya'da önceki Ramazanlarda görülen alışveriş yoğunluğu bu yıl çarşı ve pazara yeni yeni yansımaya başladı. Kadınlar Pazarı esnaflarından Muhtar Aydın, “Geçen yıl Ramazan ayında piyasa pandeminin daha etkin olmasına karşın bu yıldan daha canlıydı” dedi

Geçmiş Ramazanlara göre bu yıl çarşı pazarda alışveriş yoğunluğunun az olması dikkatleri çekiyor. Çarşı pazara alışveriş için gelen vatandaşlarsa sadece günü kurtaran az miktarda alışveriş yapabiliyor. Esnaf, son hafta içinde fiyatlarda düşüşler olduğunu kaydetse de vatandaş fiyatları genel olarak pahalı buluyor. Konu ile alakalı değerlendirmelerde bulunan Melike Hatun Çarşısı olarak da bilinen Kadınlar Pazarı esnaflarından Muhtar Aydın, “Ramazan ayı bizim için bu sene cansız. Vatandaşlar gönül rahatlığıyla alışveriş yapamaz oldu. Fiyatlarda son zamanlarda bir düşüş de var ama pazarda hareketlilik yok. Geçen yıl bundan daha canlı bir piyasa vardı” şeklinde konuştu.

ÇARŞI ESKİ RAMAZANLARDA DAHA BEREKETLİYDİ

Eski Ramazan aylarında çarşının daha hareketli olduğunu, piyasanın her geçen gün piyasanın nabzının biraz daha düştüğünü kaydeden Muhtar Aydın, “Geçtiğimiz yılların ramazanında çarşı daha kalabalık olurdu. Vatandaşlar pazara daha çok ilgi gösterirlerdi. Ancak bu yıl pazarda biraz daha durgunluk mevcut. Eskiden buralar ana baba günü olurdu. Şimdi sakin. İşten başımızı kaldıramazdık. İşlerimiz önceye kıyasla daha yavaş. Özellikle Ramazan ayında ne yazık ki bir hareketlenme olmadı. Bir de bugün şöyle bir durum da var. Vatandaş artık Ramazan alışverişini pazardan çarşıdan değil, marketlerden yapar oldu” ifadelerini kullandı.

adsiz-003.jpg

FİYATLAR GERİLEDİ

Sebze fiyatlarının da son haftayla birlikte yarı yarıya gerilediğini vurgulayan Aydın, şunları kaydetti: “Kimi ürünlerde fiyatlar geriledi. Pazar yoğunluğuna doğrudan bir etkisi olmadı ama yine de fiyatlarımızda bir düşüş var. Daha da düşmesini bekliyoruz. Mesela biberin kilosu 60 liradan 30 liraya, domates 30 liradan 15 liraya, salatalık 25 liradan 12 liraya, patlıcan 30 liradan 18 liraya geriledi. Bu düşüşlerin alışveriş yoğunluğuna da etkisinin olmasını bekliyoruz.”

EYYÜB KARAKUZU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum