Konya'daki o belediyenin önünde sinir krizi geçirdi! Kavunları parçaladı

Konya'daki o belediyenin önünde sinir krizi geçirdi! Kavunları parçaladı

Konya'nın Çumra ilçesinde kavun ve karpuz üretimi yapan ve satan Abdullah Koyuncu isimli çiftçinin malına Karatay Belediyesi zabıta ekipleri el koydu. Sinir krizi geçiren Koyuncu, belediye binası önüne gelip, kavunlarını yere vurarak parçaladı.

Önceki gün ikindi vakitlerinde bir çiftçi tarafından Karatay Belediyesi önünde eylem yapıldı. Çumralı olan Abdullah Koyuncu isimli bir çiftçi, kavunlarını belediye hizmet binasının girişinin önünde yere vurarak parçaladı. Koyuncu, Karatay Belediyesi zabıta ekiplerinin kavun dolu römorkuna el koyduğunu söylerken, o anlarda sinir krizi geçirdi. Karatay Belediyesi ise Hamzaoğlu Mahallesi Küçükkumköprü Caddesi üzerinde seyyar kavun satışı yapan Koyuncu'nun römorkunu trafiğin akışını tehlikeye attığı, yolda görüş açısını daralttığı gerekçesiyle belediyenin zabıta müdürlüğü deposuna sağlam ve eksiksiz bir şekilde bırakıldığını belirtti.

photo-2024-08-21-13-56-19.jpg

RÖMORK ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ DEPOSUNA ÇEKİLDİ

Edinilen bilgilere göre Hamzaoğlu Mahallesi Küçükkumköprü Caddesi üzerinde seyyar bir şekilde kavun satışı yapan Koyuncu ile ilgili Karatay Belediyesi'nin WhatsApp hattına 17-18 ve 19 Ağustos tarihlerinde şikayetler gitti. Belediye, şikayetler üzerine harekete geçti ve tespit tutanağı tutuldu. Şikayetlerin artması, kavun satışı yapılan römorkun yaya yolunda rampa kısmında bulunması sebebiyle yayaların ve trafik akışında bulunan araçların zarar göreceği düşünüldü ve bunun üzerine römork Karatay Belediyesi tarafından zabıta müdürlüğü deposuna çekildi.

adsiz-002.jpg

MALIMI KİMSE ALMAK İSTEMEDİ KENDİM SATMAK İSTEDİM!

İçi kavun dolu römorkunun çekildiğini sırada orada olmayan, haberi çalıştırdığı personelden duyan Çumralı üretici Abdullah Koyuncu, sinir krizi geçirdi ve belediye binası önüne gitti. Belediye binası önünde beraberinde getirdiği kavunları yere vurarak parçaladı. Eylemi gerçekleştiren Abdullah Koyuncu isimli çiftçi, şunları söyledi: “Ben bu yıl 100 ton karpuz dağıttım. Şu an karpuz bitti, kavuna devam ediyorum. Aşağı, yukarı 400 ton malım var. Ben bunu halcisine, esnafına, marketine götürdüm ama kimse almıyor. Ben kendim satmaya karar verdim. Ben bu malı kendim satarken Karatay Belediyesi benim malıma el koydu. Malımı soruyorum 'yarın gel, bir gün gel.' Bu kuru bir madde değil, çürüyecek bir madde. Malımı vermiyorlar. Ben yıllarca Konya’da geçinemedim ve köyüme dönerek çiftçilik yapıyorum. Şu an 400 ton malım tezgahta ve ben bu malı satamıyorum.” Belediye önünde yaptığı eylemin ardından gözaltına alınan Koyuncu, serbest bırakıldı.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA: YAYA VE TRAFİK ZARAR GÖREBİLİRDİ

Karatay Belediyesi ise konu ile ilgili bilgi notu paylaştı. Bilgi notunda şu ifadeler yer aldı: “Belediyemiz Whatsapp şikayet hattına 17-18-19 Ağustos 2024 tarihlerinde farklı aralıklarda gelen şikayetler üzerine İlçemiz Hamzaoğlu Mahallesi Küçükkumköprü Caddesi Doğuş Parkı yürüyüş bandı yanı yaya yolu üzerinde bulunan kısımda römork üzerinde kavun satışı olduğu ihbarı yapılmış yapılan kontrolde plakası olmayan römork sahibi Abdullah Koyuncu römorkunu kaldırması konusunda 19.08.2024 tarih ve saat 14.00 sıralarında çalışanı Bayram Samancı’ ya 022097 nolu tespit tutanağı tanzim edilmiştir. 20.08.2024 tarihinde saat 10.00 civarlarında zabıta ekiplerince kontrol amaçlı gidildiğinde römorkun yaya yolunda durduğu görülmüş vatandaşa ulaşılamamıştır. Etraflıca araştırmalar sonucu akşam saatlerinde gelip satış yaptığı bilgisi alınması üzerine yaya yolunda rampa kısımda bulunması nedeni ile yayaların ve trafik akışında bulunan araçların zarar göreceği düşünülerek römork bölgeden belediyemize ait traktör ile alınarak etrafındaki bulunan işletmecilere de bilgi bırakılarak belediyemiz tesislerine zabıta müdürlüğü deposuna sağlam ve eksiksiz bir şekilde bırakılmıştır.”

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum