Konya'daki köpek katliamında şüpheliler gözaltına alındı

Konya'daki köpek katliamında şüpheliler gözaltına alındı

Sosyal medyada dolaşıma giren ve Konya Hayvan Barınağı'nda kaydedildiği ileri sürülen bir videoda köpeklerin, barınak görevlileri tarafından kürekle vurularak katledildikleri iddia edildi. Şüpheliler gözaltına alındı.

Sosyal medyada dolaşıma giren ve Konya Hayvan Barınağı'nda kaydedildiği ileri sürülen bir videoda köpeklerin, barınak görevlileri tarafından kürekle vurularak katledildikleri iddia edildi. Konu üzerine Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada “Hayvan Rehabilitasyon Merkezimizde yaşandığı iddia edilen üzücü olay hakkında soruşturma başlatılmıştır. 

kopek-katliami.webp

Bu hususlarda kurumsal hassasiyetimiz en üst noktadadır.  Konu etraflıca değerlendirilerek sorumlular hakkında yasal işlem ve suç duyurusu yapılacaktır” denildi. Ayrıca şu açıklama da yapıldı:  “Medyada yayınlanan görüntülerle ilgili sorumlular hakkında yasal süreç başlatılmıştır. Konu hassasiyetle takip edilmektedir. Belediyemize ait Sahipsiz Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşanan olay, duyulduğu ilk andan itibaren, gece tüm yönleriyle incelenmiş, sabahın erken saatlerinde ilgililer ivedilikle açığa alınmış, sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur. Konya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri şüphelileri gözaltına almıştır. Olay, tüm yönleriyle hassasiyetiyle takip edilmektedir. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.  Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” 

BAŞKAN ALTAY: SORUMLULARI AÇIĞA ALDIK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Hayvan Rehabilite Merkezimizde hepimizi derinden sarsan olayı gece inceledik, sorumluları açığa aldık, suç duyurusunda bulunduk ve şüpheliler gözaltına alındı. Süreci tüm yönleriyle sonuna kadar hassasiyetle takip edeceğiz."

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum