Konya'daki bu köyde 2 aydır su yok!

Konya'daki bu köyde 2 aydır su yok!

Çumra'nın Erentepe Mahallesi'nde şebekelerden 2 aydır su akmıyor. Mahalle sakinleri, yetkililerin sorunlarına duyarsız kaldığını söyleyerek, “İçmek için, yemek yapmak, bulaşık ve çamaşır yıkamak için bidonlarla su taşıyoruz. Perişan haldeyiz” dedi

Konya'da hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı, çiftçinin tarlada en fazla vakit geçirdiği dönemde Çumra'nın Erentepe Mahallesi'nde vatandaş susuzluktan kırılma noktasına geldiğini söyledi. Mahalle halkı, 2 aydır şebekeden su akmadığını dile getirdi. Perişan olduğunu ifade eden mahalle sakinleri, “Mağduriyetimizi giderin. Taşıma suyla değirmen dönmez. Perişan haldeyiz” şeklinde konuştu.

4-1-8.jpg

ERENKAYA HALKI EZİYET ÇEKİYOR!

Çumra Erentepeli Halil Samancı, konu ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Samancı, 2 aydır şebekeden su akmadığını söyledi. Muhtarlığın KOSKİ'ye sorun ile ilgili müracaatta bulunduğu belirten Samancı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ancak KOSKİ, sıraya koymuş. Sıra gelince sorun çözülecekmiş. 2 aydır bu sorun var. Köylü perişan, hayvanlar susuz. Köylü yemek yapmak ve su içmek için bidonlarla su taşıyor. Bulaşıkları ve çamaşırları yıkamak için de su taşınıyor. Bu sıcak havada çiftçinin çektiği eziyet nedir? Belediye tanker ile su deposuna su taşıyor. Taşıma su ile değirmen döner mi? Köyde 8-9 kişinin çamaşır makinesi yandı. Harman vakti. Çiftçiler, sabah uyanıyor, akşam eve dönüyor. Duş almak istiyor. Su olmadığı için duş alamıyor”

VERİLEN DESTEĞİN KARŞILIĞI BU OLMAMALIYDI

“Sorunlarımızı dile getirmek istedik ama kimse de bizimle ilgilenmedi. Hiçbir yetkili bizi dinlemedi” diyen Samancı, şunları kaydetti: “2023 mayıs seçimlerinde mahallemizde 126 seçmen vardı. Bu seçmenin 85-90'ı Cumhur İttifakı'na oy verdi. Verilen desteğin karşılığı bu olmamalı. 2023 yılındayız. İnsanlar ihtiyacını gidermek için depodan suyunu dolduruyor. Deponun önünde uzun kuyruklar oluyor. Köylü olarak su sorunu için belediyeye gidip gelmekten, yazıp çizmekten biz utandık Çumra Belediyesi utanmadı.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum