Konya'daki bu dükkanda 1932 yılından beri sabun satılıyor

Konya'daki bu dükkanda 1932 yılından beri sabun satılıyor

Doğal sabun satıcısı olan İsmail Korkmaz, doğal sabunların sağlık açısından ve çevre kirliliğini önleme açısından önemli olduğunu belirterek, Konya’da en fazla tercih edilen ve en eski sabunun garlı sabun ve bıttım olduğunu söyledi

Aziziye cami karşısında hizmet veren Sabuncu Mehmet Efendioğlu İşletme Sahibi İsmail Korkmaz, 20 yıldır sabun sektöründe çalıştığını belirterek işletmesinde 260 çeşit sabun olduğunu söyledi. Pandemiden sonra insanların doğal ürünlere daha çok ilgi gösterdiğini aktaran Korkmaz, “Sabuncu Mehmet Efendioğlu firması 1932 yılından beri sabunculuk sektöründe faaliyet gösteriyor. Firmamızda bulunan tüm ürünler organik ürünlerdir. Son yıllarda insanların doğal ürünlere ilgisi biraz daha arttı. Şuan en çok bıttım sabunu, defne sabunu satılıyor” ifadelerini kullandı.

adsiz-001.jpg

İHRACAT YAPIYORUZ

Sabuncu Mehmet Efendioğlu’nun fabrikasının Gaziantep Nizip’te bulunduğunu ve birçok ülkeye sabun gönderdiklerini belirten Korkmaz, “Sabuncu Mehmet Efendioğlu 1932’den beri sabun yapıyor. Mağazamızda bulunan sabunların hepsi sabuncu Mehmet Efendioğlu'na ait. Kimseden sabun alıp satmayız. Bütün ürünler kendi ürünlerimiz. Bütün ürünlerimizi doğal mineralli yağlardan yapmaya çalışıyoruz. Atık yağ, kızartma yağ, hurda yağ, hayvansal yağ kullanmıyoruz ürünlerimizde kendimiz imal ediyor kendimiz satıyoruz. Aynı zamanda da Türkiye iç Piyasası'na ve dışarıya da toptan sabun yapıyoruz. Yurt dışına da yurt içine de toptan sabun satışımız var. Sabuncu Mehmet Efendioğlu olarak perakende satış mağazası Sadece Konya'da var. Ama Türkiye'nin 4 bir tarafına sabun veriyoruz. Sabuncu Mehmet Efendi sadece isim hakkını kullanabiliyor isim hakkını alan firmalarda sabuncu Mehmet efendiye ait olmayan hiçbir ürünün satışına onay vermiyoruz” diye konuştu.

img-1516.jpg

260 ÇEŞİT SABUNUMUZ VAR

Ürettikleri sabunların hepsinin yüzde 100 doğal olduğunu dile getiren Korkmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ürettiğimiz sabunların her biri doğal yağlar ve bitkisel yağlarla yapılır. Örneğin ısırgan sabunu ısırgan yayıla, defne sabunu, defne yağıyla, çörek otu sabunu, çörek otu yağından yapılır. Sabunun hammaddesi yağdır sabun esas itibari ile yağdan yapılır. Yağ ve kostik dediğimiz maddeler kullanılır. Kostik normalde insanlar halk arasında zararlı bir kimyasal olarak görünür. Eline değdiğin zaman elini yakar Ama kostik yağın içine girdiği anda gliserine dönüşür. Kimyası böyledir. Nasıl bir alkol, şekerden üretiliyorsa, şekerden alkol oluyorsa kosttikte gliserine dönüşüyor ise kostikte İnsanoğlunun tenine, cildine en uygun yağ oluyor. Yağ ve kostik sadece kullanılıyor. İş yerimizde 260 çeşit sabun var hepsinin ayrı müşterisi var ama en çok bıttım sabunu tercih ediliyor.”

İNSANLAR DOĞAL SABUNU TERCİH EDİYOR

Son zamanlarda insanların doğal ürünlere olan ilgisinin daha çok arttığını belirten Korkmaz,

“Son dönemlerde doğal ürünlere karşı ilgi oldukça arttı biz bu mevkide sabuncu açarken herkes bize sabun satılmaz, az satılır gibi olumsuz tavsiyelerde bulundu ancak Konya’nın böyle bir yere ihtiyacı varmış. İş yerimizi açtığımız ilk günden beri müşterilerin iygisi oldukça yoğun. İnsanlar artık kimyasal sabun kullanmak istemiyorlar. Şampuanlar, duş jeli, sıvı el sabunu bunlar Kimyasaldan yapılıyor. Bunların hepsi yani yüzde yüzü kimyasaldan yapılır. Bizim ürünlerimizin hepsi doğal ve kendi yaptığımız ürünler. Öyle olduğu için güzel bir rağbet var. İyi bir müşteri portföyümüz oluştu” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2022-02-09-at-12-18-48.jpg

BİLİNEN EN ESKİ SABUN GAR SABUNU

Gar sabununun doğal malzemelerden üretildiğini ve içerisinde hiçbir şekilde kimyasal maddenin bulunmadığını kaydeden, “Halep gar sabunu Ortadoğu’da soda, defne ve zeytinyağından yapılan bir sabun. Haçlılar tarafından Avrupa’ya götürülüp tanıtılan ve üretimi günümüze kadar devam eden bir sabundur. Doğal bir sabundur” diye konuştu. Bu sabunu bütün saç tiplerine uygun bir şeklide üretildiğini kaydeden korkmaz “Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. İçinde yemeklik zeytinyağı yani evimizde kullandığımız zeytinyağından, defne ağacı yağı ve soda var. Bugün gençlerimize baktığımız zaman saç dökülme problemleri var. Şu anda kullandığımız şampuanların neredeyse tamamında kimyasal madde var. Bu sabun, saç dökülmesine, ince ve yağlı saçlara, kırılan saçlara mükemmel bir uyum sağlamaktadır. Şu sabundan saçınızı, vücudunuzu, çoluk çocuk, bayan, erkek herkesi yıkayabilirsin. Evde halını, koltuğunu yıkayabilirsin, silebilirsin, çamaşırını yıkayabilirsin. Her bütün temizliğini bu sabunla yapabilirsin” dedi.

SAİT ÇELİK

adsiz-002.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum