Konya'daki 67 milyon liralık hububat vurgununda yeni gelişme!

Konya'daki 67 milyon liralık hububat vurgununda yeni gelişme!

Türkiye'ye Merhaba Gazetesi'nin duyurduğu 67 milyon liralık hububat vurgunuyla ilgili son durum belli oldu. AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, “26 Aralık 2024 tarihinde yapılacak duruşmayla davaya devam edilecek” dedi.

2023 yılının Kasım ayında Türkiye, Konya'nın Çumra ilçesindeki Toprak Mahsülleri Ofisi'nin (TMO) kiraladığı geçici bir depoda 7 bin 500 ton hububat çalınması olayıyla çalkalanmıştı. Bu haberi, Türkiye'ye ilk duyuran ise Merhaba Gazetesi olmuştu. Gazetemizin haberleri sonrası milletvekilleri konu ile ilgili soru önergesi vermişti. Zararın 67 milyon TL olduğu öğrenilmişti.

10.jpg

TOPLAM 11 KİŞİ YARGILANIYOR!

Konyalılar bu meselenin son durumunu merak ederken, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

vurgun.jpg

Baykan, paylaşımında şunları belirtti: “Geçtiğimiz yıl TMO’nun Çumra deposundan ürün çalınmasına ilişkin adli süreç tarafımızdan hassasiyetle takip edilmekte olup bir takipçimizin sorusuna ilişkin bilgilendirmemizdir; 3 kamu görevlisi nitelikli zimmet ve resmî belgede sahtecilik, 8 sivil nitelikli zimmete azmettirme ve yardım etme suçlarından yargılanmaktadır. Ayrıca denetim görevini ihmal etme suçundan da yargılama söz konusudur. Diğer taraftan TMO nun idari soruşturması sonucu ilgili kişi ve firmalardan kurum zararının tahsili için başlatılan hukuki süreç devam etmektedir. Katılmayı plânladığımız 26 Aralık 2024 tarihinde yapılacak duruşma ile davaya devam edilecektir.”

vurgun.png

NE OLMUŞTU?

Konya'nın Çumra ilçesinde çiftçilerin binbir emekle ürettiği hububatlar çalınmıştı. Çumra, bu hırsızlık olayıyla çalkalanırken, olayın o dönem kamuoyuna yansıtılmaması da dikkatlerden kaçmamıştı. 7 bin 500 ton hububat, yok oldu. 7 bin 500 tonun ise ortalama 250-300 kamyonluk ürün olduğu hesaplandı. 300 kamyonluk malın nasıl çalındığı da akıllarda soru işareti bırakmıştı. hırsızlık olayının yaşandığı deponun kapasitesi 20 bin tonu buluyor. Depodan 7 bin 500 ton ürün çalındığı öğrenildi. Depoya mısıra yer ayırmak için giden ekip, gördüğü manzara karşısında şok oldu ve 67 milyon liralık ürünün çalındığını gördü. 7 bin 500 ton ürünün 250-300 kamyonluk mal olduğu hesaplandı. Olayın ne zaman ve 250-300 kamyonla nasıl yapıldığı, hırsızlık olayı yaşanırken kimsenin görmemesi de akıllarda soru işareti bırakmıştı.

whatsapp-image-2024-10-12-at-15-21-07-001.jpeg

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.