Konya'da yüzlerce kişinin merakla beklediği şölen iptal edildi!

Konya'da yüzlerce kişinin merakla beklediği şölen iptal edildi!

Konya Akören Sağlık, Eğitim ve Vefa Derneği (SEVDER) 30 Temmuz'da Dağ Sarnıcı Yaylası'nda yapmayı planladığı 'Toplu Sünnet Şöleni'ni iptal ettiğini duyurdu.

Konya Akören Sağlık, Eğitim ve Vefa Derneği (SEVDER) 30 Temmuz'da Dağ Sarnıcı Yaylası'nda yapmayı planladığı 'Toplu Sünnet Şöleni'ni iptal ettiğini duyurdu. İptale gerekçe olarak ise şap hastalığı gösterildi. Şölenin gerçekleştirileceği alanda şap hastalığının tespit edilmesi, programın değişmesine sebep oldu. Akören SEVDER tarafından şu açıklama yapıldı: “Sizlere ilk defa 02.05.2023 tarihinde büyük bir heyecanla duyurduğumuz ve 30 Temmuz 2023 tarihinde yapmayı planladığımız ‘Geleneksel Dağ Sarnıcı Şenlikleri Toplu Sünnet Şöleni’ programını iptal etmek zorunda kalmamıza ilişkin, Akören SEVDER Yönetim Kurulu olarak aşağıdaki açıklamayı yapma ihtiyacı hasıl olmuştur.

361883189-596853455961344-6046421481963548689-n.jpg

Akören Belediye Başkanlığı’nın, Akören Kaymakamlığı’na yazılı olarak başvurmak suretiyle şenlik alanı olarak belirlenen Akören Dağ Sarnıcı Bölgesinde şap hastalığı bulunabileceğine ilişkin beyanına, Akören İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü anılan bölgede şap hastalığının tespit edildiğini bildirmiştir. Ayrıca Akören İlçe Sağlık Müdürlüğü de mezkûr hastalığın yüksek bulaşıcılık özelliği göz önünde bulundurulduğunda bahsi geçen alana insan girişinin uygun olmayacağını Akören Belediye Başkanlığına yazılı olarak bildirmiştir.

0x0-sunnet-icin-en-ideal-yas-1499169671424.jpg

Bütün bu resmi yazışmalardan sonra; ilgili birim amirleriyle yaptığımız şifahi görüşmelerde şap hastalığının yayılma hızı ve etki kapasitesi bakımından yüksek risk teşkil etmesi, hasta hayvanlarla temas etmiş kişilerin alternatif şenlik alanlarına gelmelerinin önlenemeyeceği bunun da hastalığın yayılmasına sebebiyet verebilecek olması ihtimali nedenleriyle 30 Temmuz tarihinde, başka bir alanda şenliğin icrasının uygun olmadığı değerlendirilmiştir. Dışımızdaki etkenler nedeniyle şenlik programımızı son dakikada iptal etmek zorunda kalmamızdan dolayı üzgün olduğumuzu ifade eder, şenlik programımıza maddi ve manevi olarak destek sağlayan tüm hemşerilerimize teşekkür ederiz. Bilvesile; Akören Belediyemize de hemşerilerimizin sağlığını önemseyerek gerekli araştırmayı yapmak suretiyle hastalığın yayılmasına engel oldukları için ayrıca teşekkürlerimizi arz ederiz. Kamuoyuna ve hemşerilerimize saygıyla duyurulur.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum