Konya'da yüzlerce kişi her gün bu kuyruğa giriyor! Nedenini duyan şaşırıyor

Konya'da yüzlerce kişi her gün bu kuyruğa giriyor! Nedenini duyan şaşırıyor

Konya'da yüzlerce kişinin her gün aynı kuyruğa yer bulabilmek için girmesi duyanları şaşırtıyor.

Türkiye'de halk kütüphaneleri kullanıcı sayısında ilk sıralarda yer alan Konya İl Halk Kütüphanesi, yoğunluğu artık kaldıramıyor. Öğrenciler, sabahın erken saatlerinde kütüphaneye girebilmek için kuyruğa giriyor.

Kültür Park içinde bulunan İl Halk Kütüphanesi, talebi ve yoğunluğu karşılayamıyor. Kütüphaneye girip, ders çalışmak için öğrenciler sabahın ilk saatlerinden itibaren sıra bekliyor. Çalışma salonları, dolup taşıyor. Yine birçok öğrenci, sıranın kendine gelmesi için kütüphanenin önünde bekliyor. Öğrenciler, daha geniş ve daha çok kişiye hitap eden bir kütüphane istiyor. Sınav dönemlerinde ise kütüphaneye olan talebin daha çok arttığı biliniyor.

11-2.jpg

YENİ BİR KÜTÜPHANENİN KURULMASI ARTIK ZORUNLU

Konya İlk Halk Kütüphanesi, kullanıcı sayısıyla Türkiye'de öncü şehirlerden biri oluyor. 2016, 2018 yıllarında kullanıcı sayısıyla birinci olan İl Halk Kütüphanesi, modern binasında hizmetine devam ediyor. Talebin fazla olması, Konya'da daha büyük bir kütüphanenin kurulmasını zorunlu kılıyor.

YIKILAN BELEDİYE BİNASI YERİNE YENİ KÜTÜPHANE YAPILACAK

Yıkılan Konya Büyükşehir Belediyesi'nin yerine de yeni ve çok modern bir kütüphanenin yapılacağı biliniyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, gençlere müjdeyi vermişti. Başkan Altay, proje ile ilgili de “Ne yapacağımızla ilgili ciddi tartışmalar oldu. Yeni bir binanın yapılması belediye hizmet alanı olarak devam etmesi konsept gündemindeydi ama biz bu alanı gençlerimizden gelen talepler doğrultusunda Türkiye'nin en güzel kütüphane binalarından birisini yapmak için startı vermiş bulunuyoruz. Şehrimize ve gençlerimize hayırlı olsun. 26 bin 500 metrekarelik alanıyla 4 katlı binamız gençlerimize hizmet verecek. İl Halk Kütüphanesi yine Büyükşehir belediyemiz tarafından Kültür Park'a taşınmıştı ve TÜİK verilerine göre en çok ziyaret alan İl Halk Kütüphanesi Konya olmuştu. Özellikle sabah saatlerinde gençlerimizin önünde sıra bekledikleri bir alan ve pandemi dönemi öncesinde gençlerimizle karşılaştığımızda 'Başkanım Bir kütüphaneye ihtiyacımız var.Ders çalışmak ve araştırma yapmak için yeni bir bina ihtiyacımız var' diye ifade ediyorlardı. Üniversite şehri, gençliğin şehri olan Konya ’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu bina ayrıca Türkiye’nin ilk kapalı bisiklet parkı olan kamu binası olacak. Bisiklet şehri Konya ’mıza da bu yakışırdı. 4 katlı binamızda ayrıca çocuklarımız için bir kütüphane ve zemin katında bin 500 metre kare bir belediye hizmet yerinin vatandaşlarımıza sunmak için uğraşıyoruz. Yıkımla birlikte bu yıl içerisinde olağanüstü bir durum çıkmazsa bu binamızın inşaatına başlamayı düşünüyoruz. Gençlerimize tekrardan hayırlı olsun” demişti.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum