Konya'da yeni ulaşım projesi: Buharlı lokomotifler sefer yapacak

Konya'da yeni ulaşım projesi: Buharlı lokomotifler sefer yapacak

Konya'da zaman zaman dile getirilen alternatif ulaşım projelerine bir yenisi daha eklendi. Bu kapsamda buharlı lokomotiflerin sefer düzenlemesi bekleniyor.

Çumra Belediye Başkanı Recep Candan, Çumra Millet Bahçesinde düzenlediği basın toplantısıyla 3,5 yıllık görev süreci içinde ilçede yaptıkları hizmet ve faaliyetleri anlattı. Candan, basın toplantısında ayrıca, yeni dönem planlarından da bahsetti. Candan, ilçenin her anlamda büyük bir dönüşüm içinde olduğunu kaydetti.

9-6.jpg

KONYA’NIN 4. MERKEZ İLÇESİ OLMAYA ADAYIZ

“3 buçuk yıla yakın ilçede yaptıklarımızı ve Çumra’nın hedeflerini paylaşmak istiyorum” diyerek sözlerine başlayan Çumra Belediye Başkanı Recep Candan, Çumra’da tarımın olduğunu ifade etti. Çumra denince akla önce tarım sonra ise tarihin geldiğini belirten Başkan Candan, “Bir de sanayimiz var. Son 10 yıl içinde katlayarak gelişen bir sanayi bölgemiz var. 9,5 milyon metrekare alan üzerinde hizmet veriyor Çumra Organize Sanayi Bölgesi. Üretimde olan 36 firmamız var. Toplam bin 126 kişiye istihdam sağlıyor. Hedef 5 yıl içinde istihdam ise 10 bin kişi. Önümüzdeki yıllarda işsizlik sorunundan değil, nasıl işçi bulacağımızdan bahsedeceğiz. Konya’nın 4. merkez ilçesi olmaya aday Çumra. Resmi değil ancak fiili olarak buna aday Çumra. 70 bin nüfusumuz var” şeklinde konuştu.

9-3.jpeg

KONYA'DA BUHARLI LOKOMOTİFLERLE ULAŞIM SAĞLANACAK

Çumra Belediye Başkanı Recep Candan, görev süresi boyunca yaptıkları hizmetleri daha sonra şöyle dile getirdi: “Çumra’mız, hızlı trene kavuştu. Artık çeşmelerimizden tatlı su akıyor. 15 yıldır doğal gaz kullanıyoruz. Okçu, İçeriçumra ve Küçük Sanayi de doğal gaza kavuştu. Organize Sanayi Bölgemize de doğal gaz bağlanmasıyla ilgili görüşmeleri yapıyoruz. Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi hizmete girdi. Çatalhöyük’te bir de müze istiyoruz. Çumra Çatalhöyük arasında 12-13 kilometrelik mesafeye buharlı lokomotif seferi istiyoruz.

121212.jpg

Nostaljik gezi anlamında şehrin turizmine ciddi katkı sağlar. Ayrıca Çumra’da Millet Bahçesi açıldı. Sırçalı Mesire alanımız göz doldurmaya devam ediyor. Spor kompleksimiz tamamlandı. Çumra’ya yeni hali sahalar kazandırdık. Çumra Ulu Camimizi genişlettik. Çumra Devlet Hastanesi acil servisini genişlettik. Alibeyhüyüğü Aile Sağlık Merkezi açıldı. Çumra’mızda bir otel ihtiyacımız vardı. Öğretmenevi misafirhanesi hizmete girdi. Burada otel hizmeti veriliyor. İlçemizde sosyal hizmet merkezi açtık. Mahalle konakları yapıyoruz. İçeriçumra soğuk hava deposu yenilenerek, hizmete girdi. İçeriçumra Kabak Eleme ve Boylama tesisi hizmete sunuldu. Alibeyhüyüğü un fabrikası yenilendi. Çumra’ya yeni düğün salonları kazandırdık. Emekliler çay bahçesi açıldı. İlçeye daha çok park ve yeşil alan kazandırıyoruz. Mahalle korulukları yapıyoruz. Atık arıtma merkezi açıldı. Sıfır atık projemiz devam ediyor. Bazı mahallelerimizin çöp sorununu çözdük. Çumra’da yatılı kız Kur’an kursu açtık. Camilerimizde bakım onarım çalışmaları yürütülüyor. 10 mahallemize kantar yapımını tamamladık. Karkın pazar yerimizi yeniledik. Merkezde 25 kilometre sıcak asfalt yaptık. 400 kilometre satıh kaplama yaptık. Hedefimiz her yıl 200 kilometre satıh kaplama yapmak. 380 bin metrekare kilitli parke yaptık. 6,5 milyon TL yol bakım onarım çalışması yaptık. Hatay’da konteyner Çumra Mahallesi oluşturduk. Gençlerimiz için birçok sportif ve kültürel faaliyete imza attık. Eğitim desteklerimiz sürüyor.”

9-5-1138x640.jpg

ÇUMRA’NIN SOKAKLARINA YENİDEN ESKİ İSİMLERİ VERİLİYOR

Araç filolarını yenilediklerini de vurgulayan Çumra Belediye Başkanı Recep Candan, “Bugünkü değeri 100 milyon lira olan yeni araçları hizmete sunduk. Verimliliği artırdık. Kaynaklarımızı tasarruflu kullanıyoruz. İlçemizde imar sorununu çözüyoruz. Belediyemize 125 konut kazandırıyoruz. TOKİ ile ilçeye 200 konut kazandırıyoruz. Bir hedefimiz de Çumra’ya 5 yılda 5 bin konut kazandırmak. Çumra atık su arıtma tesisi yapılıyor, 2024 yılında hizmete girecek. İlçeye yeni bir ticaret merkezi kazandırıyoruz. Çumra’nın çehresini ciddi şekilde değiştirecek bir yatırım bu. Cephe iyileştirme projelerimiz hazır. Şehir dönüşüm projemiz adım adım ilerliyor. Yeni hükümet konağı projemiz hazır. Yeni adliye binamızın projesi de hazır. Yeni belediye binası planlıyoruz. Çumra’ya Tarım Kredi Kooperatifi kazandırılacak. Yeni mesire alanları oluşturuyoruz. Eski sokak isimlerini yeniden sokaklarımıza vereceğiz. Meclis kararımızı aldık. Seçimlerden sonra eski sokak isimleri ilçeye kazandırılacak. 26 Haziran’dan itibaren sokaklar eski ismini almış olacak. Çatalhöyük’te antik köy kurmak istiyoruz. Projemiz hazır. Biz, neredeyse 0 borçla belediyeyi devraldık, 0 borçla faaliyetlerimizi yürütüyoruz. İsrafı önlemeye çalıştık” diye konuştu. Recep Candan, toplantıda yeniden göreve talip olduğunu da söyledi.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum