30 bin şubede ürünleri satılan Türk markası konkordato ilan etti

30 bin şubede ürünleri satılan Türk markası konkordato ilan etti

Türkiye'nin önde gelen gıda markalarından birisi konkordato ilan etti. Zincir marketlerde bile ürünleri satılan marka herkesi şaşırttı. Birçok marketten bu markanın ürünleri toplanmaya başlandı.

Küresel ekonomik krizin etkileriyle Türkiye ve dünya genelinde binlerce işletme zor günlerden geçiyor. Türk gıda devlerinden birisi daha konkordato ilan etti. Bahsi geçen bu markanın ürünleri zincir marketlerde bile satılıyordu. Türkiye'deki bilindik zincir marketlerin 81 ilde 30 binden fazla şubesi var. Et ve süt ürünleri üreten bu firmanın konkordato ilan etmesi herkesi şaşırttı.

iftlik-2.webp

MARKANIN ÇOK BÜYÜK BİR ÇİFTLİĞİ VAR

Konkordato ilanının en çok yaşandığı illerden birisi İstanbul. Kentte faaliyet gösteren et ve süt markası mali zorlukları aşamadı. Konkordato ile durumunu düzeltmek isteyen işletme mahkemeye başvurdu. Çok büyük bir çiftliğe sahip olan marka hakkında karar verildi.

yusuf-1.jpg

Sütçü Yusuf Çiftliği'ne mahkeme tarafından 3 aylık geçici mühlet verildi. Birçok zincir markette bu markanın ürünleri satılıyordu. Karar sonrası marketlerden ürünlerin kaldırıldığı belirtildi. 100 milyon liranın üzerinde değeri olan markanın konkordato ilan etmesi dikkatlerden kaçmadı.

yusuf-2.webp

Kaynak:Haber Merkezi