Konya'da yaşanan taşkınlar nedeniyle çiftçi zor durumda

Konya'da yaşanan taşkınlar nedeniyle çiftçi zor durumda

Konya Milletvekili Halil Etyemez ve Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Suğla arazilerinde incelemelerde bulunarak bölge halkı ile sohbet etti. 

Konya Milletvekili Halil Etyemez ve Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Suğla arazilerinde incelemelerde bulunarak bölge halkı ile sohbet etti.  AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Konya DSİ 8. Bölge Müdürü Mehmet Ekinci, AK Parti Tarım Komisyonu üyeleri, DSİ Konya Bölge Müdürlüğü teknik personelleri ve Seydişehir Sulama Birliği Başkanı Osman Güzel, Suğla gölü etrafında bulunan tarım arazilerinde incelemelerde bulundu. Milletvekili Etyemez ve Başkan Tutal, Suğla tarım arazilerinde yaşanan taşkınların önlenmesi amacı ile DSİ Bölge Müdürü Ekinci ve teknik personelle Suğla tarım arazilerinde yapılması planlanan çalışmaları istişare etti.  Suğla arazilerinde yaşanan taşkınlar nedeniyle çiftçilerin çok büyük sıkıntılar yaşadığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Konya Milletvekilimiz Halil Etyemez ve DSİ Konya Bölge Müdürümüzle birlikte Suğla bölgesinde incelemeler yaptık. Bölge Müdürümüz Mehmet Ekinci ile birlikte Suğla arazilerinde yaşanan taşkınları önlemek amacıyla hazırlanan projeler hakkında istişarelerde bulunduk.  Yaklaşık iki hafta önce İlçe Kaymakamız Deniz Pişkin ve DSİ Bölge Müdürümüz Mehmet Ekinci ile birlikte yaptığımız görüşmeler ve incelemeler neticesinde Susuz, Çatmakaya ve Gölyüzü mahallelerimizde bulunan, dağlardan akan kaynak suların bölgedeki arazilerimizde taşkınlara yol açmadan direk cazibeli sulama ile Suğla gölümüze aktarılması noktasında istişarelerde bulunmuştuk. Aynı zamanda Suğla gölüne aktarılan bu kaynak sularla Suğla gölü tarım arazileri ile bölgemizin sulanabilmesi ile ilgili de fikir alışverişi yapmıştık. Zararlarının karşılanması ve gerekli desteğin sağlanması konusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

adsiz-002.jpg

Havaların ısınması ile birlikte tarlada çalışan bölge halkını da ziyaret eden Milletvekili Etyemez, Başkan Tutal ve Bölge Müdürü Ekinci bölge halkının istek ve taleplerini de dinledi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum