Konya'da yapılacak olan gürültü bariyerinin ihalesine çıkıldı

Konya'da yapılacak olan gürültü bariyerinin ihalesine çıkıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca Konya'nın da aralarında olduğu 66 ilin gürültü haritası çıkarıldı. Konya'da ayrıca 1416 metrekare gürültü bariyeri için de proje çalışmaları devam ediyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca Konya'nın da aralarında olduğu 66 ilin gürültü haritası çıkarıldı. Konya'da ayrıca 1416 metrekare gürültü bariyeri için de proje çalışmaları devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının katkısıyla kentlerde gürültü kirliliğinin azaltılması ve kontrolü amacıyla 66 ilin gürültü haritası, 19 ilin de gürültü eylem planı tamamlandı.
Bakanlıktan alınan bilgiye göre, şehirler için gürültü kirliliği yaşam kalitesi açısından giderek önem kazanan bir konu haline geldi. Bu kapsamda Bakanlık, çevresel gürültünün yönetimi ile vatandaşların huzur ve sükunetinin korunması için çalışmalar yürütüyor. Konya'da Adana Çevre Yolu Adliye Sarayı Önü civarında 1416 metrekare olmak üzere toplam 43 bin 382 metrekare gürültü bariyeri için proje çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda proje için ihaleye çıkıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği Dairesi Başkanlığı ilana çıkarak ihalenin şartlarını paylaştı. Tekliflerin sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacağı belirtildi. 
MUSTAFA ÜNÜVAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum