Konya'da yağmur hasreti sona erecek!

Konya'da yağmur hasreti sona erecek!

Konya kent merkezi ve ilçelerde uzun süredir yağış görülmüyor. Yağmur bekleyen vatandaşlar meteoroloji raporlarını dikkatle takip ediyor.

Hava Tahmincisi Kuttusi Demir, Konya’da yağışların geleceğini belirterek, güz döneminin başlayacağını dile getirdi. Demir, “Konya’da bu hafta havalar gayet sıcak olacak. Bu hafta sonu geldiğinde soğuk hava ve yağışlar kendini gösterecek. 30 eylülden itibaren sıcaklıklar sonbahar seviyelerine gerileyecek. 30 eylül günü yağışlar beklenmektedir.

detay1678777371.jpg

Sıcaklıklar 14 ile 17 derece arasında seyredecek. Önümüzdeki hafta gayet serin ve yağışlı geçmesi muhtemel olacaktır. Sıcak havalarda 30 eylülden sonra güz dönemine başlayacağız diyebilirim. Ekim ve Kasım geneli Konya’da bol yağışlar olması bekleniyor. Bol yağışlı ve serin havalar Konya’da etkili olacak. Yurttaşlarımızın dikkatine, ona göre hazırlık yapılmalıdır” diye konuştu.

285863.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurdun kuzey ve doğu simlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Trabzon, Rize, Artvin, Bitlis ve Van çevreleri ile Kırklareli’nin kıyı ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bunun yanında Konya’da haftaya başlayacak olan soğuk hava ve yağışlar için Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarılarda bulunuyor. Konya’da hafta boyu sıcaklıklar şöyle olacak;

1060890-sra0.jpg

5 günlük hava tahmini şöyle

whatsapp-image-2023-09-25-at-15-48-11.jpeg

İÇ ANADOLU
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
ANKARA 15°C, 31°C
Az bulutlu ve açık
ESKİŞEHİR 15°C, 32°C
Az bulutlu ve açık
KONYA 16°C, 31°C
Az bulutlu ve açık
SİVAS 10°C, 29°C
Az bulutlu ve açık

ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum