Konya'da uyuşturucu kullanımında ciddi artış var!

Konya'da uyuşturucu kullanımında ciddi artış var!

Konya'nın uyuşturucu madde kullanımında Türkiye'de 13. sırada yer aldığını söyleyen Konya Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Mehmet Demirel, “Ahlaki bir boşluk var. 15 ile 30 yaş arası madde kullanımı çok fazla. Çocuklarınızı takip edin” dedi

Türkiye’de ekonomik gidişattan daha büyük bir problem olarak görülmesi gereken uyuşturucu madde bağımlılığı, son yıllarda ucuz olması ve insanların kolayca bulabilmesi nedeniyle her geçen gün artıyor. Alkol ve madde bağımlılığındaki bu artış, toplumsal yapıyı olumsuz anlamda derinden etkiliyor. Özentiden, arayıştan, ailevi ve diğer pek çok problemden ötürü gençler, uyuşturucu kullanmaya başlıyor. Bir neslin kaybedilmemesi için ise ailelere ciddi sorumluluklar düşüyor.

2.jpg

BAĞIMLILIK ZENGİNLİĞE FAKİRLİĞE BAKMAZ!

Konu ile ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulunan Konya Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Mehmet Demirel, Konya'nın madde kullanımında Türkiye'de ilk 15 il içinde yer aldığını ifade etti. Türkiye genelinde bağımlılığın arttığına dikkat çeken Demirel, “Madde bağımlılığı ne yazık ki her geçen gün artıyor” dedi. Bağımlılık yaşının ergen yaşıyla doğru orantılı olduğunu söyleyen Demirel, “15-30 yaş arası uyuşturucu madde kullanımı daha fazla. Çok küçük yaşlarda başlayanlar da oluyor. Özentiden başlayanlar kadar, aileden kaynaklı problemlerden de madde kullanımına başlayanlar var. Gençler, ergenlik döneminde yanlışa daha kolay düşebiliyor. Türkiye'de ahlaki bir boşluk var. Bu işin zengini de fakiri de yok. Herkes kullanabiliyor” şeklinde konuştu.

4-3-mehmet-demirel.jpg

AKŞAM VAKİTLERİNDE ÇOCUĞUNUZUN EVDE KALMASINI SAĞLAYIN

“Sigara kullanan insanın, aynı zamanda madde bağımlılığına da çok yatkın olduğunu gözlemledik” diyen Demirel, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bağımlı olanlardan çok, gençlerimizin bağımlı olmaması konusunda ciddi uğraş vermeliyiz. Bunun için de ciddi bir takip gerekiyor. Ailesinde problem yaşayan çocuklar, parçalanmış ailelerde büyüyen çocuklar uyuşturucu madde kullanabiliyor. Çocuklarınızı muhakkak takip edin. Akşam yemeklerini ailecek yiyin. Akşam çocuklarınızın evde olmasını sağlayın. Geç saatlerde eve gelen çocuklara dikkat edin. Çocuğunuza arkadaşça yaklaşın. Onların haline ve hareketlerine dikkat edin. Şüpheleniyorsanız, YEŞİLAY ve özel merkezlerle iletişime geçin.”

KOLAY PARA KAZANMA SİSTEMİNİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ

Gençliğin iyi bir yere gitmediğine vurgu yapan Konya Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Mehmet Demirel, ülkedeki eğitim sisteminin çocukları ve gençleri kolay para kazanmaya ittiğini aktardı. Eğitim sisteminin muhakkak gözden geçirilip, düzeltilmesi gerektiğinin altını çizen Demirel, şu cümlelerle konuşmasını noktaladı: “Şans oyunları, önceden haftada bir oynanırdı, şimdi haftada 3 güne çıkarıldı. At yarışları her gün oynatılıyor. Kolay para kazanma sisteminin önüne geçilmeli. Bu da devlet politikasından geçer. Devletin bu konuda gerekli adımları vakit geçirmeden atması şart.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum