Konya'da tüm zamanların sıcaklık rekoru kırılacak! Önümüzdeki 3 güne dikkat

Konya'da tüm zamanların sıcaklık rekoru kırılacak! Önümüzdeki 3 güne dikkat

Ülke genelinde etkili olan sıcak hava dalgasından nasibini Konya da aldı.

Küresel ölçekte sıcak hava dalgası bu yıl etkili oluyor. Türkiye, hiç olmadığı kadar sıcak bir yaz mevsimini yaşıyor. Bölgelerden bazılarında hava sıcaklığı 45 dereceyi geçti. Özellikle Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde aşırı sıcaklar etkisini hissettiriyor.

sgcklar-kona.jpg

İç Anadolu'da da durum çok farksız değil. Konya, sıcaklıkların en yüksek olduğu illerden birisi. Şehir genelinde sıcak hava dalgası iki haftadır hakim. Öyle ki 37-38 derece bandında gezen sıcaklıklardan vatandaş bunalmış durumda.

konya-sicaklari.jpg

Konyalılar hava sıcaklığının ne zaman düşeceğini merak ederken meteorolojiden son dakika uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü raporuna göre Konya'da tüm zamanların sıcaklık rekoru kırılacak.

yaniyor.jpg

Pazartesi. Salı ve Çarşamba günü hava sıcaklığının 40 derece olarak ölçülmesi bekleniyor. Edinilen bilgiye göre daha önce bu tarihlerde hiçbir zaman 40 derece sıcaklık ölçülmedi. Konya'nın ilk kez bu kadar sıcak olması dikkat çekti. Daha önceki yıllarda en yüksek 37 derece ölçülen sıcaklık şimdi 40 dereceye çıkacak. Meteoroloji yetkilileri bunaltıcı sıcakların birkaç hafta daha devam edebileceğini belirtiyor.

adsiz.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum